Όταν ήταν στο σχολείο, πολλοί από τους δασκάλους του επικεφαλής του ομίλου, Virgin, θεωρούσαν το Ρίτσαρντ Μπράνσον χαζό και τεμπέλη.
Το μυαλό του ήταν γρήγορο, όμως δυσκολευόταν να συγκεντρωθεί, το οποίο ο ίδιος πλέον αποδίδει στο γεγονός ότι δεν είχε διαγνωστεί η δυσλεξία του, όπως τουλάχιστον έχει δηλώσει στη Washington Post το 2012.
Ωστόσο όσο μεγάλωνε και έχτιζε την αυτοκρατορία του μάθαινε πράγματα για τη λογική της μαθησιακής του δυσκολίας και προσάρμοζε το στυλ της διοίκηση του σε αυτό.
Αυτό τον έκανε καλύτερο μάνατζερ, όπως έγραψε στο βιβλίο του το «Like a Virgin» το 2012 και έγινε το χαρακτηριστικό που ο Ρίτσαρντ Μπράνσον θεωρεί πλέον το μεγάλο του πλεονέκτημα.
Η δυσλεξία είναι μία μαθησιακή και όχι πνευματική κατάσταση που δυσκολεύει την κατανόηση του διαβάσματος.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η δυσλεξία επηρεάζει το 3% με 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, ωστόσο ειδικός στον τομέα επισημαίνει ότι το ποσοστό των ισχυρών επιχειρηματιών που γεννήθηκαν δυσλεκτικοί είναι μεγαλύτερο από το μέσο όρο.
Πρόσφατα, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον δήλωσε ότι η δυσλεξία τον βοήθησε να βελτιώσει τις ικανότητες του στην επικοινωνία, ενώ ταυτόχρονα τον έκανε να μην είναι συγκεντρωτικός και να δίνει ευθύνες και σε συνεργάτες του. Όπως λέει, έχει ανάγκη από απλά πράγματα.
Επίσης, αποδίδει στη δυσλεξία μία πολύ σημαντική τεχνική μάνατζμεντ. Τη συνήθεια να παίρνει πάντα σημειώσεις. Τις σημειώσεις στο χέρι τις θεωρεί το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της θέσης και της επιτυχίας του.
Πηγή:.cretalive.gr