“Ένα γράμμα για τα γενέθλια της 13χρονης κόρης μου…”

blog_1-20-15

Λοιπόν τα κατάφερες!Είσαι και επίσημα έφηβη!

Υποθέτω πως θα είσαι πραγματικά ενθουσιασμένη που είσαι ένα χρόνο μεγαλύτερη και λίγο ανήσυχη για αυτό.
Το καταλαβαίνω.Όλες οι ορμόνες, η ακμή, η περίοδος είναι ένα δύσκολο κομμάτι στην ζωή σου. Παλεύεις να εναρμονιστείς με την μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο.
Είσαι σε μια διαδικασία στην οποία ψάχνεις να βρεις την ταυτότητά σου.Σε καταλαβαίνω επειδή ξέρω πως νιώθεις.Ξέρω πως είναι δύσκολο.
Χθες μου είπες πως τα γενέθλια δεν είναι και τόσο σημαντικά.Μου είπες πως είναι μια ακόμη χαμένη χρονιά και αφού όλοι κάποια μέρα θα πεθάνουμε τι νόημα έχει;

Τρόμαξα μόλις το άκουσα αυτό αλλά έπρεπε να παραδεχτώ πως και εγώ παλεύω με τις ίδιες σκέψεις.

Προσπάθησα να σε ενθαρρύνω αλλά η συμπεριφορά σου με εξέπληξε.Θέλω να ξέρεις πως είναι εντάξει να νιώθεις έτσι. Θέλω να θυμάσαι πως όλα έχουν νόημα. Η ζωή σου έχει νόημα, εσύ έχεις νόημα και ότι και να κάνεις έχει νόημα.

Έχεις την ευκαιρία να κάνεις ένα καλό με τους ανθρώπους γύρω σου, να τους αγαπήσεις και να πιστέψεις σε κάτι παραπάνω. Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου και εύχομαι ποτέ να μην ξεχάσεις την ομορφιά που κρύβεις μέσα σου.Ανυπομονώ να σε βλέπω να μεγαλώνεις και να σε δω να κάνεις την διαφορά στην ζωή των άλλων ανθρώπων.

Το παραδέχομαι πως το να είμαι μαμά είναι το πιο τρομαχτικό πράγμα που έχω κάνει ποτέ επειδή θέλω να κάνω τα πάντα σωστά για σένα.

Είσαι προικισμένη με ένα υπέροχο μυαλό. Χρησιμοποίησε το για καλό.

Σε ευχαριστώ που προσπαθείς τόσο πολύ στο σχολείο ακόμη και αν θεωρείς πως δεν έχει κανένα νόημα.

Είναι φορές που εύχομαι να είχα την δύναμή σου όταν ήμουν στην ηλικία σου.Εύχομαι να γνώριζα τόσα πολλά πράγματα όσα γνωρίζεις εσύ τώρα.

Το ξέρω πως ντρέπεσαι για μένα όταν γελάω πολύ δυνατά δημοσίως ή μιλάω πολύ. Δεν με πειράζει γιατί και εγώ έτσι ένιωθα με την δική μου μαμά. Απλά θα το ξεπεράσεις και εσύ όταν μεγαλώσεις όπως και εγώ.

Αν μπορείς προσπάθησε να μην πεις ψέματα.Το ψέματα δεν αξίζει. Το ξέρω επειδή και εγώ το βίωσα από πρώτο χέρι.Σε παρακαλώ προσπάθησε να είσαι ειλικρινής απέναντί μου. Σου υπόσχομαι πως δεν θα σου θυμώσω. Θα σεβαστώ ότι και να μου πεις μόνο και μόνο επειδή ήσουν ειλικρινής μαζί μου.

Το ξέρω πως θα προσπαθήσεις να με διώξεις από κοντά σου επειδή θα θέλεις να ανακαλύψεις τα πράγματα από μόνη σου. Θέλω να ξέρεις πως θα είμαι δίπλα σου όποτε χρειαστείς τώρα αλλά και πάντα.

Θα σε περιμένω με τις ” φτερούγες μου ανοιχτές” όποτε θέλεις κάπου να κρυφτείς.

Είμαι ευγνώμων που είσαι κόρη μου ακόμη και όταν με αγνοείς το πρωί και με κάνεις να νιώθω σαν το χειρότερο άτομο του κόσμου.

Επίσης σε ευχαριστώ που κάθεσαι μαζί μου και βλέπουμε τηλεόραση ακόμη και αν δεν θέλεις. Αν αυτό δεν είναι αγάπη τότε τι είναι;

Σ’ αγαπώ πολύ

Η μαμά σου.

babyradio.gr