Αυστηρό πρόγραμμα διατροφής για να χάσει τα 13 κιλά που πήρε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της κάνει η Ελένη Μενεγάκη.
Η παρουσιάστρια,ετοιμάζεται να επιστρέψει στο πλατό της εκπομπής της στις 4 Μαΐου ανανεωμένη με τη βοήθεια του διατροφολόγου της Ηλία Σακκά.
«Πήρα τον Ηλία να μου φτιάξει ένα πρόγραμμα διατροφής για λεχώνες…. Θέλω να γίνω η Ελένη που ξέρει ο κόσμος… Πρέπει να γυρίσω fit στην εκπομπή», φέρεται να είπε η ίδια σε δικό της άνθρωπο, όπως αναφέρει το “You”.
Άλλωστε, η Ελένη, σαν κοκέτα που είναι, δεν μπορεί να αδιαφορήσει για τα παραπανίσια κιλά παρόλο που δεν είναι πολλά.
Το περιοδικό, μάλιστα, αποκαλύπτει το διατροφικό πλάνο της παρουσιάστριας (από την Δρ Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια διατροφής) μετά τη γέννα, το οποίο μπορεί να εφαρμόσει κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε περίοδο λοχείας, ακόμα κι αν θηλάζει, όπως η Ελένη Μενεγάκη.
Δείτε αναλυτικά:
Πρωινό
Εναλλακτικές προτάσεις:
2 μικρά παξιμαδάκια ολικής άλεσης με 10 ελιές και τσάι του βουνού/φασκόμηλο/λουίζα
1/2 παλάμη ψωμί ολικής 100% με ταχινόμελο (1 κ.γ.) και 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι
1/2 παλάμη ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι με 1 κ.γ. αμυγδαλοβούτυρο
1/2 παλάμη μαύρο γερμανικό ψωμί (Vollkornbrot από το σούπερ μάρκετ) με 1 σπιρτόκουτο τυρί
Δεκατιανό (Πάντα με δύο ώρες τουλάχιστον διαφορά από το προηγούμενο και επόμενο γεύμα.)
1 τουλάχιστον φλιτζάνι φρέσκα φρούτα, π.χ., 1 πορτοκάλι. Συνοδευτικά 1 ποτήρι Κεφίρ ή ξινόγαλα ή Αριάνι
Μεσημεριανό
1-2 φορές/εβδ. όσο ψάρι ή θαλασσινά (όχι ωμά) με χόρτα ή βρασμένα λαχανικά, π.χ. μπρόκολο
2 φορές/εβδ. από 2 φλυτζάνια λαδερό, π.χ. αγκινάρες αλά πολίτα ή 1 μερίδα χορτόπιτα (όσο το 1/4 της σελ. Α4) με 1 κ.σ. γιαούρτι σακούλας
2 φορές/εβδ. από 2 φλιτζ. τσαγ. φακόρυζο ή ρεβιθοπίλαφο. Συνοδευτικά σαλάτα με 3 διαφορετικά λαχανικά/μυρωδικά, π.χ. μαρούλι, άνηθο, κρεμμυδάκι
1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κόκκινο κρέας ψητό με ένα φλιτζ. τσαγ. καστανό ρύζι ή φαγόπυρο και σαλάτα με 3 χρώματα λαχανικών/μυρωδικών
1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κοτόπουλο με ένα φλιτζ. τσαγ. πατάτες φούρνου (με τη φλούδα) και συνοδευτικά σαλάτα χωριάτικη
Εφεδρικό γεύμα: 2 φλιτζ. τσαγ. pasta ολικής άλεσης με σάλτσα λαχανικών, θαλασσινών ή τομάτας
Απογευματινό (πάντα με δύο ώρες τουλάχιστον διαφορά από το προηγούμενο και επόμενο γεύμα)
* 1 τουλάχιστον φλιτζ. τσαγ. φρέσκα φρούτα, π.χ. φράουλες. Συνοδευτικά 30 γρ. ξηρούς καρπούς (όσα χωράνε στη χούφτα μας) ή 2 δάχτυλα παστέλι
Βραδινό
1 γιαούρτι (πρόβειο, παραδοσιακό με την πέτσα) και 1 κ.γ. μέλι ή με φρέσκα φρούτα
Ενισχυμένη σαλάτα με 1 φλιτζ. τσαγ. υλικά της αρεσκείας σου τύπου χωριάτικη, Ceasars, τονοσαλάτα αλλά και με διάφορους συνδυασμούς από ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα, ρόδι, κρουτόν, αβγό, αβοκάντο, κινόα, καλαμπόκι, τυρί, φυτρωμένες ρίζες, καπνιστό σολομό κ.ο.κ., αλλά χωρίς αλλαντικά
2-3 κ.σ. νιφάδες βρόμης, 1 κ.γ. λιναρόσπορο, 1 κ.γ. σταφίδες ή μέλι, όλα σε 1 φλιτζ. τσαγ. γάλα ή γιαούρτι ή ξινόγαλα
1/2 παλάμη ψωμί ολικής άλεσης με 10 ελιές και τοματίνια
1/2 παλάμη ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι και ένα αβγό, συνοδευτικά με τοματίνια
1 τοστ ολικής άλεσης με τυρί, τομάτα, ρίγανη, συνοδευτικά με τοματίνια
Πηγή:star.gr
Μαρία Μπεκατώρου: «Γιατί μιλάω ανοιχτά για την εξωσωματική γονιμοποίηση»
10 Λόγοι που αγαπώ τον άντρα μου!