Πανεύκολη συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό μπανόφι!

banoffeepie2-638x424

Ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει και ήρθε η ώρα για ένα δροσερό γλυκό!

Τι πιο δροσερό από ένα μπανόφι;(Banoffee pie)

Θα χρειαστείτε:
125 γρ μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400γρ
2 μπανάνες
125γρ κρέμα γάλακτος
λίγη κουβερτούρα

Πως το φτιάχνουμε:
Ανοίγετε λίγο το κουτί με το ζαχαρούχο και του κάνετε άλλη μία μικρή τρύπα. Το βάζετε σε μία μικρή κατσαρόλα και τη γεμίζετε με νερό μέχρι 2 δάχτυλα κάτω από την κορυφή του κουτιού.

Ανάβετε το μάτι της κουζίνας και μόλις το νερό πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 3 ώρες περίπου.
Κάθε 15 λεπτά θα πρέπει να ελέγχετε τη στάθμη του νερού και να συμπληρώνετε με καυτό νερό.
Όταν περάσουν οι 3 ώρες, βγάζετε με λαβίδες το κουτί από τη κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει. Το ανοίγετε ρίχνετε το γάλα-κρέμα σ’ ένα μπώλ. Το γάλα στο κάτω μέρος θα είναι πιο πηχτό και πιο σκούρο. Ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθεί.Στρώνετε σε μία πιατέλα με διάμετρο 25εκ τα μπισκότα, σε μία στρώση και απλώνετε τη καραμελένια κρέμα.
Κόβετε σε λεπτά φετάκια τις μπανάνες και τις στρώνετε πάνω στη κρέμα, να τη καλύψουν.

Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ, την απλώνετε πάνω από τις μπανάνες και γαρνίρετε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα .
Απολαύστε το!
pepiskitchen.gr