7 Μαθήματα ζωής που μου δίδαξε η απρόσμενη εγκυμοσύνη μου…

preg66

Πριν λίγα χρόνια στην ζωή μου προέκυψε μια απρόσμενη  εγκυμοσύνη.

Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν φόβος, άγχος και αγωνία.  Αναρωτιόμουν αν θα μπορώ να μεγαλώσω ένα παιδί, αν είμαι έτοιμη , αν  θα τα καταφέρω και μήπως είμαι πολύ μικρή για να κάνω παιδί. Είχα τόσα άλλα πράγματα να κάνω!

Χρόνια μετά θυμάμαι του φόβους μου και χαμογελάω. Σκέφτομαι πως από μια απρόσμενη και απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη έμαθα πολλά πράγματα τα οποία έχουν καθορίσει την ζωή μου:

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στην ζωή μας. Απλά όλα αυτά είναι οι διαφορετικές επιλογές που κάνουμε και απλά  συνεχίζουμε την ζωή μας.

Μερικές φορές  αλλάζουμε τις ζωές μας και άλλες φορές η ζωή αλλάζει εμάς.  Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ζωή μας συμβαίνουν συνήθως όταν δεν τις περιμένουμε .

Όλα θα πάνε καλά ακόμη και αν νομίζουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Νόμιζα πως τίποτα δεν θα πάει καλά και πως δεν τα θα τα καταφέρω αλλά με λίγη προσπάθεια και θέληση όλα πήγαν καλά.

 Ο φόβος είναι παροδικός.  Είναι λογικό να φοβάσαι και για κάτι που δεν έχεις ξαναζήσει και δεν γνωρίζεις πως θα είναι. Όμως ο φόβος περνάει μόλις καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να φέρεις μια ζωή στον κόσμο.

 Το ότι κάτι είναι επίπονο ή δύσκολο δεν σημαίνει πως είναι κακό. Μια εγκυμοσύνη και ένας τοκετός είναι επίπονος αλλά είμαστε φτιαγμένες από την φύση  μας να περνάμε δύσκολα και να τα ξεπερνάμε.

Αγνόησα τα στερεότυπα. Ναι ήμουν μικρή και έμεινα έγκυος . Ναι με τον σύντροφό μου δεν παντρευτήκαμε αλλά είμαστε ευτυχισμένοι. Ο κόσμος με έκρινε καθημερινά αλλά δεν με ένοιαζε γιατί ότι έκανα είναι δική μου επιλογή.

Μερικές από τις καλύτερες μας αποφάσεις είναι αυτές που δεν παίρνουμε ποτέ.Δεν πήρα ποτέ την απόφαση να ρίξω το παιδί μου και ας μου πέρασε μια φορά από το μυαλό επειδή ήμουν στεναχωρημένη.Αν το αποφάσιζα δεν θα κρατούσα στην αγκαλιά μου αυτό το υπέροχο παιδάκι. Το παιδί μου.

babyradio.gr- Γεωργία Τ.