Σοκολατένια μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα και σταγόνες λευκής σοκολάτας!

mpiskota 34
Υπέροχα σοκολατένια μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα και σταγόνες λευκής σοκολάτας!!!
Υλικά για 18 μεγάλα μπισκότα
200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
60 γραμμ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
397 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή δύο βανιλίνες
225 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
100 γραμμ. λευκή σοκολάτα σε σταγόνες
Eκτέλεση
Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια ή τις βανιλίνες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ζωηρά με μια ελαστική σπάτουλα ή μαρίζ. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και τη λευκή σοκολάτα. Περιμένουμε λίγη ώρα να σφίξει το μίγμα μας (η αρχική συνταγή πρότεινε να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα, αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεται. Μέχρι να ζεσταθεί καλά ο φούρνος μας, το μίγμα έχει γίνει ήδη αρκετά σφιχτό).
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο μεγάλα ταψιά. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε κομμάτια ζύμης πάνω σε κάθε ταψί, φροντίζοντας να αφήσουμε αρκετή απόσταση μεταξύ τους, διότι τα μπισκότα απλώνουν αρκετά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 12′ (τοποθετώντας τη σχάρα στο χαμηλότερο 1/3 του φούρνου) και τα βγάζουμε αμέσως από το φούρνο. Στην αρχή θα φαίνονται πολύ μαλακά, αλλά καθώς κρυώνουν σκληραίνουν όσο πρέπει.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν μέσα στο ταψί για 5′ και στη συνέχεια τα αφαιρούμε προσεκτικά και τα μεταφέρουμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.