Αγαπητή μαμά που κάθεσαι απέναντί μου,

Young_mother_and_her_baby_boy

Αγαπητή μαμά που κάθεσαι απέναντί μου,
Δεν έχουμε συναντηθεί και συστηθεί επίσημα αλλά νομίζω ότι σε γνωρίζω ήδη αρκετά.
Οι δρόμοι μας δεν έχουν συναντηθεί ποτέ έξω από αυτούς τους τοίχους.

Ζούμε διαφορετικές ζωές αλλά δεν έχει καμία σημασία.
Με κοίταξες μόλις κάθισα απέναντί σου. Δεν θέλησες άλλη συντροφιά γιατί έχεις συντροφιά το παιδί σου.
Μαζί οι δυο μας είμαστε δυο ανήσυχες μαμάδες, καθόμαστε κρατάμε τα μωρά μας , ελπίζουμε και προσευχόμαστε για αυτά.

Μαμά, βλέπω τα κουρασμένα μάτια σου. Ξέρω πως δεν κοιμήθηκες χθες βράδυ και πολύ πιθανόν να μην κοιμήθηκες ούτε το προηγούμενο. Φαίνεσαι ταλαιπωρημένη , τρομαγμένη, λυπημένη και αγχωμένη. Σε βλέπω να κοιτάς το παιδί σου και καταλαβαίνω πως ανησυχείς για το τι σου επιφυλάσσει το μέλλον.
Εκείνη την ώρα που είσαι βυθισμένη στις σκέψεις σου ασυναίσθητα με κοιτάς και μου χαμογελάς αμήχανα.

Μπορώ να πω έκανες μεγάλη προσπάθεια να δείχνεις όμορφη σήμερα. Τα ρούχα σου , το μακιγιάζ σου, είναι μια προσπάθεια για μια ευχάριστη και διαφορετική μέρα.
Φοράς μακιγιάζ αλλά όχι πολύ σε περίπτωση που χρειαστεί να κλάψεις.Τα μαλλιά σου είναι ίσια με πιστολάκι και θα κρατήσουν μέρες.

Η τσάντα σου είναι πολύ μεγάλη. Στοιχηματίζω πως δεν είναι η κανονική σου τσάντα. Αυτή είναι η τσάντα έκτακτης ανάγκης.Είναι τα πράγματα που πακεταρες πριν λίγο. Μέσα έχεις το κινητό σου, τον φορτιστή σου μια αλλαξιά ρούχα για σένα και το παιδί σου και λίγα χρήματα. Αυτή μάλλον είναι η τσάντα που έχεις κρεμάσει κοντά στην εξώπορτα σε περίπτωση που προκύψει κάποια ανάγκη.

Αγαπητή μαμά που κάθεσαι απέναντί μου, θέλω να ξέρεις πως θα σε συμπεριλάβω στην προσευχή μου και δεν έχω κανένα πρόβλημα να με συμπεριλάβεις και εσύ. Μαζί θα καθόμαστε σιωπηλά και θα προσευχόμαστε για τα παιδιά μας.

Θα μοιραζόμαστε κανένα ντροπαλό χαμόγελο αλλά μέσα μας, θα ξέρουμε πως μοιραζόμαστε αυτό το ταξίδι και πως βιώνουμε τις ίδιες καταστάσεις.Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μου έστω και σιωπηλά αυτή την ημέρα.Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες σιωπηλά την ιστορία σου απλά χαμογελώντας μου.

Με εκτίμηση ,
Η μαμά που κάθεται απέναντί σου.

babyradio.gr