Η μαμά που έπαιζε…

mom_and_sonSC

Η υπέροχη μαμά μου γέννησε και φρόντισε 4 παιδιά.Αν καμιά φορά αυτή η γυναίκα καθόταν στον καναπέ να ξεκουραστεί θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένο. Όμως δεν το έκανε. Δούλευε. Τραγουδούσε τραγούδια και μας έλεγε ιστορίες. Μας έφερνε ευχαριστες περιπέτειες με οτιδήποτε έκανε.
Επειδή ταξιδεύαμε αρκετά συχνά η μαμά ήταν πάντα προετοιμασμένη. Έφερνε πάντα μαζί της ένα βιβλίο και μας διάβαζε σε όλη την διαδρομή. Σε ολη την διαδρομή πλαθαμε ιστορίες με δράκους ,πρίγκηπες και σούπερ ήρωες.
Η μαμά μας, μας έμαθε να σκαρφαλώνουμε , να κολυμπάμε και να χαζεύουμε τα συντριβάνια και τους καταρράκτες.Μας έμαθε να στολίζουμε δέντρα και να περπατάμε και να βλέπουμε την φύση.
Πάντα την θυμάμαι να φοράει φούστες αλλά αυτό δεν την εμπόδιζε από το να παίξει μαζί μας και να χορεύει συνεχώς. Έκανε ότι χάνει στα παιχνίδια για να έχει μια δικαιολογία για να μας αγκαλιάσει.
Ήξερε να τραγουδάει πάρα πολλά τραγούδια και είχε τραγούδι για κάθε περίσταση.
Μας έβαζε για ύπνο μόνο με παιχνίδια και μας έκανε να γελάμε μέχρι δακρύων.Τραγουδούσε και μετά μας έλεγε να την συνοδέψουμε.
Ήταν η μαμά που δεν σταματούσε να λέει ιστορίες και να τις αναπαριστά με κινήσεις και διαφορετικές φωνές.
Μπορεί να μας έλεγε πολλές φορές τις ίδιες ιστορίες αλλά κάθε φορά με τον τρόπο που τις έλεγε φαινόταν διαφορετικες.Άλλες φορές οι λέξεις έβγαιναν με δυσκολία από το στόμα της γιατί ήταν πολύ κουρασμένη αλλά συνέχιζε να λέει την ιστορία μέχρι τέλους.

Δεν έχανε ποτέ το κουράγιο της όσο εξαντλημένη και να ήταν. Ελεγε την ιστορία μέχρι να αποκοιμηθεί.
Η μαμά μου με έμαθε να δουλεύω σκληρά.Με έσπρωξε στην μάθηση. Μου έμαθε να προσεύχομαι.Παρόλα αυτά έπαιζε μαζί μου.

Μου έδειξε πως η ευτυχία βρίσκεται μόνο στην καλή συμπεριφορά και όσα κάνουμε.Μου δίδαξε πως η χαρά βρίσκεται σε ότι κάνω. Μου έμαθε να ζω.

Με έμαθε να αγαπώ και αυτό κάνω.Αυτό θα κάνω σε όλη μου την ζωή.

babyradio-Κατερίνα Π.