Τι επιτρέπεται να πίνει μια γυναίκα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;

pregnant-coffee_2484872b

Υπάρχουν πολλά πράγματα που επιτρέπουν  οι γιατροί να πίνει μια γυναίκα και κάποια που απαγορεύουν ρητά  κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Υπάρχουν πολλά ποτά που είναι υγιεινά για μια έγκυο:

Αρχικά οι γιατροί απαγορεύουν τους καφέδες  αλλά μπορείτε να πίνετε έναν ελληνικό καφέ την ημέρα ή έναν ντεκαφεϊνέ.

Το καλύτερο ποτό και το πιο υγιεινό είναι ως γνωστόν το νερό. Πιείτε νερό άφοβα καθώς βοηθάει στην μείωση της κατακράτησης υγρών.Μπορείτε να πίνετε άφοβα 2 με 3 λίτρα την ημέρα.

Ακόμη πολύ καλή ιδέα είναι τα smoothies φρούτων που φτιάχνονται από γάλα και φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Μπορείτε να προσθέσετε και λαχανικά αν δεν θέλετε φρούτα.

Μπορείτε να φτιάξετε φυσικούς χυμούς φρούτων  και να κάνετε διάφορες αναμείξεις με τα φρούτα που σας αρέσουν.

Πολύ νόστιμο ποτό αποτελεί το γάλα καρύδας καθώς είναι πολύ γευστικό γιατί θυμίζει κοκτέιλ και πολύ υγιεινό καθώς δεν περιέχει συντηρητικά.

Η φυσική λεμονάδα είναι μια διαφορετική πρόταση για να πιείτε κάτι διαφορετικό. Στίψτε χυμό λεμονιού, προσθέστε λίγο μέλι και λίγη ένα ξυλάκι κανέλας ή παραγγείλτε την σε μια καφετέρια.

Τι συμβαίνει όμως σε μια νυχτερινή έξοδο που μπορεί να θέλετε να πιείτε ένα ποτό; Μια ασφαλής επιλογή είναι η μη αλκοολούχος σαμπάνια   και υπάρχει σε όλα τα μαγαζιά πλέον σε διάφορες γεύσεις.

Ακόμη μπορείτε να παραγγείλετε μια μπύρα χωρίς αλκοόλ που δεν έχει και μεγάλη διαφορά στην γεύση σε σύγκριση με την κανονική μπύρα.

babyradio.gr– Γεωργία Τ.

Τι απαγορεύεται να κάνετε στην εγκυμοσύνη

Αυτές είναι οι διαφορές από την πρώτη στη δεύτερη εγκυμοσύνη

Χάστε τα κιλά της εγκυμοσύνης με υγιεινή διατροφή