Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο κέικ βανίλιας με Νουτέλα που βρήκαμε στο sintayes.gr,για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Νουτέλα.
Υλικά
•1 φλ. τσαγιού γάλα
•1/4 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι [ηλιέλαιο]
•1 μεγάλο αυγό
•1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
•2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
•3/4 φλ. τσαγιού Nutella
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέϊκ.
Σε ένα μπολ βάζετε το αυγό, το γάλα, τη βανίλια και το φυτικό λάδι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
Σε άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέϊκιν, προσθέτετε και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σταδιακά, αυτό το μείγμα των ξηρών υλικών στο μείγμα υγρών συστατικών αυγού, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομειογενές λείο μείγμα-χυλός.
Προσθέτετε το 1/3 του μείγμα τος στη φόρμα του κέικ. Παίρνετε το 1/3 Νουτέλα με ένα κουτάλι και κάνετε 3 παράλληλες γραμμές κατά μήκος της ζύμης. Παίρνετε ένα καλαμάκι από σουβλάκι και “σύρετε” οριζόντια τη Νουτέλα κάνοντας το σχήμα που βλέπετε στη πιο κάτω φωτογραφία.
Προσθέτετε το άλλο 1/3 του μείγματος και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τη Νουτέλα. Τελειώνετε με το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος και τη Νουτέλα επαναλαμβάνοντας ακόμα μια φορά τη διαδικασία.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10′ να “σταθεί” στη φόρμα του κέικ, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.