Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε όταν επισκέπτεστε ένα νεογέννητο!

sweet-laid-back-babies-family-snuggling-moment-candid-photo-78

Αγαπημένοι μου φίλοι που ετοιμάζεστε να επισκεφθείτε ένα νεογέννητο μωρό στο σπίτι.

Πριν χτυπήσετε το κουδούνι τους καλό θα ήταν να διαβάσετε τους απαραίτητους κανόνες  που ισχύουν σε μια τέτοια επίσκεψη.

Αρχικά μόλις  μπείτε πλύντε τα χέρια σας. Τα μωρά είναι πολύ ευαίσθητα και τα χέρια μας και εμείς οι ίδιοι αποτελούμε εστία μικροβίων. Βέβαια αφού πλύνετε τα χέρια σας δεν είναι απαραίτητο να πιάνετε το πρόσωπο και τα χεράκια του μωρού ή να το φιλάτε  χωρίς να ρωτήσετε. Βασικά τώρα που το σκέφτομαι μην ρωτάτε απλά μην το κάνετε.

Όταν πάτε επίσκεψη μην καπνίσετε πριν. Ακόμη και σε ανοιχτό χώρο να είστε τα ρούχα μας και τα χέρια μας μυρίζουν για αυτό θα ήταν καλύτερο να το αποφύγετε.

k

Μην υποθέτετε πως πρέπει να πάρετε και τα παιδιά σας μαζί. Η πολυκοσμία δεν είναι και ότι καλύτερο για ένα νεογέννητο. Τα παιδιά δεν έχουν την αίσθηση της ησυχίας και το μόνο που μπορεί να καταφέρουν είναι να αναστατώσουν το μωρό.

Επίσης πρέπει να είστε ακριβείς στο ραντεβού σας και να μην μείνετε για πολλή ώρα. Οι γονείς του μωρού  είναι κουρασμένοι και το μόνο που θέλουν είναι να ξεκουραστούν. Μην τους κάνετε να σας περιμένουν να έρθετε και φυσικά μην τους κουράσετε με την παρουσία σας.

Εννοείται σε καμία περίπτωση μην ξυπνήσετε το μωρό. Το ξέρουμε ότι είστε χαρούμενοι και θέλετε να το κρατήσετε στην αγκαλιά σας αλλά δεν υπάρχει λόγος να το ξυπνήσετε. Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης δνε θα είναι καλές για κανέναν σας.

Επίσης αν θέλετε να κάνετε κάποιο δώρο στο μωράκι μην φέρετε κάτι άχρηστο όπως τεράστια αρκουδάκια και παιχνίδια. Στο σπίτι επικρατεί ένας πανικός από δώρα και πράγματα .Πάρτε κάτι χρήσιμο ή ρωτήστε τους γονείς τι χρειάζονται. Μην ξεχάσετε να μαζέψετε όλα τα περιτυλίγματα και τις σακούλες από τα δώρα σας για να διευκολύνετε τους γονείς.

Μην κοιτάτε επίμονα όταν θηλάζει η μαμά. Μην κάνετε χαζές γκριμάτσες και ερωτήσεις. Αν δεν μπορείτε να φύγετε από το δωμάτιο τότε φερθείτε φυσιολογικά και συζητήστε κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Τέλος μην κρίνετε και δίνετε άχρηστες συμβουλές. Το ότι μπορεί να έχετε μια μεγαλύτερη εμπειρία  στα παιδιά δεν υπάρχει λόγος να τις μοιραστείτε με έναν κουρασμένο γονιό. Αφήστε τους να κάνουν αυτό που νομίζουν ακόμη και αν είναι λάθος και δώστε την συμβουλή σας μόνο όταν σας την ζητήσουν.

Καλή επίσκεψη λοιπόν!

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Αφήστε το νεογέννητο μωράκι να κοιμηθεί όσο θέλει , έχει το δικό του εσωτερικό ρολόι;

«Έχω ένα νεογέννητο που το λατρεύω αλλά νιώθω δυστυχισμένη.Τι μου συμβαίνει και πως να νιώσω καλύτερα;»

Πόσο ύπνο χρειαζόμαστε σε κάθε ηλικία. (Από νεογέννητο έως άνω των 65 ετών)