5 Λόγοι που θα πρέπει να θαυμάζουμε τα “άτακτα” παιδιά!

08cbb97f1b1e9dd008ff24cb92ec4050

Μπορεί να φωνάζουν, να είναι ανυπάκουα και πολλές φορές να θέλουν τα κάνουν όλα με τον δικό τους τρόπο.

Όλοι μπορεί να θέλουν να αποφύγουν ένα τέτοιο παιδί.

Ή μήπως δεν θέλουν;

Μπορεί οι γονείς αυτών των παιδιών να ονειρεύονται να συμπεριφέρονται όμορφα και να είναι σαν εκείνα τα παιδιά που παίζουν στις διαφημίσεις.Όμως αυτά τα άτακτα παιδιά μπορεί στο μέλλον να γίνουν οι μεγαλύτεροι ηγέτες.

Τι εννοούμε;

Πρώτον τα παιδιά αυτά είναι ανεξάρτητα.Το να λειτουργούν ανεξάρτητα από τους άλλους σε αυτή την ηλικία το ονομάζουμε αταξία.Σε μια μεγαλύτερη ηλικία το θεωρούμε ικανότητα και μεγάλο προσόν. Σκεφτείτε πόσοι επιστήμονες και καλλιτέχνες κάνουν πράγματα ανεξάρτητα από τους άλλους ανθρώπους και εμείς  απλά υποκλινόμαστε  στο ανεξάρτητο ταλέντο τους!

k

Τα άτακτα παιδιά είναι δημιουργικά. Το ότι ένα παιδί λειτουργεί διαφορετικά από τους άλλους δεν είναι γιατί σκέφτεται τον εαυτό του αλλά γιατί σκέφτεται διαφορετικά. Είναι γνωστό πως η  διαφορετικότητα είναι συνώνυμη της δημιουργικότητας.

Συνήθως τα πιο ευαίσθητα παιδιά είναι αυτά που θεωρούνται άτακτα.Δεν αντέχουν την αδικία ή τον πόνο και για αυτό μπορεί να αντιδρούν άτακτα.

Τα παιδιά αυτά είναι δυνατά.Όλοι οι δυνατοί παγκόσμιοι ηγέτες ήταν δύσκολοι άνθρωποι αλλά είχαν την δύναμη και την αποφασιστικότητα να παλέψουν ενάντια στην αδικία. Το ότι το παιδί σας κάθε φορά καταφέρνει να μην τρώει λαχανικά είναι δείγμα δύναμης!

Η αταξία είναι δείγμα ειλικρίνειας. Όταν το παιδί σας ενοχλείται από κάτι αμέσως δείχνει την ενόχλησή του με διάφορους τρόπους. Δεν κρύβει αυτό που νιώθει και λέει αυτό που σκέφτεται. Ποιος μίσησε τους ειλικρινείς ανθρώπους; Νομίζω κανείς!

Για αυτό θυμηθείτε πως το να συμπεριφέρεται έτσι δεν είναι αταξία αλλά ένα μεταβατικό στάδιο για κάτι μεγάλο και σημαντικό!

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Πώς να διαχειριστείτε την κακή συμπεριφορά των παιδιών σας!

Μειώστε την επιθετική συμπεριφορά του παιδιού σας!

Εναλλακτικές λύσεις για να μη φωνάζουμε στα παιδιά μας