6 Λόγοι για να μην στείλετε το παιδί σας κατασκήνωση!

200276596-001

Μπορεί όλοι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί να υποστηρίζουν πως η κατασκήνωση είναι πολύ σημαντική για την προσωπικότητα ενός παιδιού.

Όμως πρέπει να ξέρετε πως δεν είναι όλα τα παιδιά φτιαγμένα για να πάνε στην κατασκήνωση.Δεν χρειάζεται να υποχρεώσετε το παιδί σας να μπει σε μια διαδικασία στην οποία δεν θα διασκεδάσει αλλά και για εσάς δεν θα είναι ευχάριστο καθώς θα ανησυχείτε αντί να νιώθετε ασφαλείς.

Μην στείλετε το παιδί σας κατασκήνωση αν…

Δεν του  αρέσει να λερώνεται.Δεν ονειρεύονται όλα τα παιδιά να λερώνουν και να τρέχουν μέσα στα χώματα όπως γίνεται σε πολλές κατασκηνώσεις.

Δεν θέλει να κοιμάται με άλλα παιδιά σε κλειστό χώρο.Πολλά παιδιά δυσκολεύονται να λειτουργήσουν με άλλα παιδιά σε κλειστό χώρο και μπορεί να νιώθουν παγιδευμένα και κλειστοφοβικά.

Δεν του αρέσει να παίζει  με άλλα παιδιά. Μπορεί να θέλετε να κοινωνικοποιηθεί αλλά αν έχει ήδη τους φίλους του και δυσκολεύεται να βρεθεί σε έναν χώρο με τελείως άγνωστα παιδιά τότε η κατασκήνωση μπορεί να μην είναι καλή ιδέα.

Λειτουργεί  ανεξάρτητα. Αν το παιδί σας έχει μάθει να λειτουργεί μόνο του, να είναι ανεξάρτητο και κάνει τα πράγματα που θέλει μόνο του χωρίς βοήθεια, τότε δεν θα είναι και ότι πιο ευχάριστο να έχει κάποιον πάνω από το κεφάλι του να του λέει τι να κάνει.

Προτιμά ένα ήσυχο περιβάλλον από μια θορυβώδη παιδική χαρά. Μπορεί το πάρκο και η παιδική χαρά να είναι πολύ διασκεδαστικά αλλά πολλά παιδιά διασκεδάζουν διαφορετικά και πιο ήσυχα. Μπορεί λοιπόν η θορυβώδης κατασκήνωση να μην είναι τόσο διασκεδαστική για το παιδί σας.

Προτιμούν λίγες και καλές δραστηριότητες από πολλές. Η κατασκήνωση είναι ιδανική για ένα παιδί που του αρέσει η εναλλαγή δράσεων. Αν το παιδί σας θέλει λίγες δραστηριότητες τότε η κατασκήνωση μπορεί να είναι κουραστική.

Τέλος μπορεί από τα παραπάνω να θεωρείτε πως και το δικό σας παιδί δεν είναι κατάλληλο για μια κατασκήνωση.Όμως θα ήταν λάθος να μείνετε όλο το καλοκαίρι μαζί με το παιδί σας. Αντί για κατασκήνωση υπάρχουν τόσες άλλες καλοκαιρινές ιδέες για παιδιά που θα κάνουν το παιδί σας να διασκεδάσει αλλά και εσάς να νιώσετε ασφαλείς και ξεκούραστοι.Απλά βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο παιδί σας.

babyradio.gr-Γεωργία Τ.

Είναι έτοιμο για κατασκήνωση;

Πως να προετοιμάσετε ενα παιδί με ειδικές ανάγκες για να πάει κατασκήνωση

5 καλοί λόγοι για να πάει το παιδί σας κατασκήνωση!