Πώς να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο εύκολα και οικονομικά!

σχέδια-κρεβατιού-για-παιδικά-δωμάτια4

Το δωμάτιο του παιδιού σας είναι το μέρος το οποίο περνάει τον περισσότερο χρόνο του, εκεί όπου μεγαλώνει και αναπτύσσει την προσωπικότητά του , όπου μαθαίνει καινούρια πράγματα και παίζει με τα αγαπημένα του παιχνίδια. Για αυτό θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον σχεδιασμό του παιδικού δωματίου έτσι ώστε να νιώθει άνετα και να θέλει να περνάει χρόνο εκεί.

Αν λοιπόν θέλετε να προετοιμάσετε το νέο δωμάτιο των παιδιών σας η να κάνετε κάποιες αλλαγές στο ήδη υπάρχον δωμάτιο, μπορείτε να το κάνετε εύκολα και χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία:

  • Μελετήστε τον χώρο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν σχεδιάζετε το παιδικό δωμάτιο είναι να μετρήσετε τον χώρο και να σιγουρευτείτε ότι τα παιδιά σας θα έχουν αρκετό χώρο για να παίξουν και να διασκεδάζουν. Το καλύτερο θα ήταν να μην βάλετε πολλά έπιπλα ειδικά αν το δωμάτιο είναι μικρό. Φροντίστε να είναι απλό για να έχει το παιδί σας ελευθερία κινήσεων.

  • Διαλέξτε το σωστό χρώμα

Χωρίς αμφιβολία το χρώμα παίζει τον σημαντικότερο ρόλο σε ένα παιδικό δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε χρώματα που δεν θα υπάρχουν σε άλλο χώρο του σπιτιού. Πριν αποφασίσετε, θα μπορούσατε να ρωτήσετε και την γνώμη του παιδιού σας και τι προτιμάει.Μην φοβηθείτε να συνδυάσετε παραπάνω από ένα χρώμα σε διάφορα μέρη του δωματίου.Ακόμη μπορείτε να συνδυάσετε το χρώμα του δωματίου με τα έπιπλα του. Αν δεν θέλετε να βάψετε το δωμάτιο μια καλή λύση είναι η ταπετσαρία η τα αυτοκόλλητα τοίχου που προσαρμόζονται και αφαιρούνται πανεύκολα.

  • Επιλέξτε οικονομική επίπλωση

Όπως είπαμε δεν χρειάζεται να πάρετε πολλά έπιπλα για ένα μικρό δωμάτιο, αλλά το σημαντικότερο θα ήταν να διαλέξετε λίγα αλλά ασφαλή έπιπλα για το παιδί σας. Φυσικά και όλοι θέλουμε την καλύτερη ποιότητα για τα παιδιά μας αλλά υπάρχουν και κάποια έπιπλα οικονομικά και ποιοτικά. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στο ίντερνετ, σε μεγάλες έπιπλοβιομηχανίες κλπ.

  • Σχεδιάστε τον φωτισμό.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε αμέτρητα σχέδια φωτιστικών αλλά τα πιο εντυπωσιακά είναι συνήθως ακριβά. Φυσικά μπορείτε να βρείτε και ευκαιρίες αρκεί να ψάξετε.Ακόμη μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να το σχεδιάσετε μόνοι σας. Μπορείτε να βρείτε άπειρες ιδέες σε καταστήματα χονδρικής και να φτιάξετε αυτό που σας ταιριάζει πολύ πιο οικονομικά.

  • Κρεμάστε αντικείμενα τοίχου.

Υπάρχουν άπειρα οικονομικά αντικείμενα τοίχου όπως κορνίζες , κρεμάστρες, αφίσες κλπ. Ακόμη μπορείτε να βρείτε πολλαπλές κορνίζες τοίχου και να βάλετε φωτογραφίες του παιδιού σας η να βάλετε αντικείμενα του παιδιού σας από την παιδική του ηλικία όπως ένα φορμάκι, καλτσάκια, κλπ

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζετε. Αφιερώστε λίγο χρόνο και θα δείτε πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Μην ξεχνάτε πως η διάθεση, η χαρά και η συμπεριφορά του παιδιού σας συνδέεται άμεσα με το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει.

Εσείς τι ιδέες χρησιμοποιήσατε για την διακόσμηση του παιδικού δωματίου;

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Ποια αντικείμενα στο τραπέζι του σαλονιού μπορεί να είναι επικίνδυνα για το μωρό σου

Γιατί το παιδί σας ακούει περισσότερο τον μπαμπά του και πως θα το αντιμετωπίσετε!

Ποια είναι τα 10 πράγματα που θέλουν περισσότερο τα παιδιά από τη μαμά τους;