10 Πράγματα που θέλω να πω στους γονείς μου από τότε που έγινα γονιός…

o-MOTHER-HUGGING-ADULT-DAUGHTER-facebook

Οι γονείς μου , μου έχουν πει αρκετές φορές πως τους άλλαξα σαν ανθρώπους από τότε που ήρθα στην ζωή τους.

Μου είχαν πει κάποτε ότι τους άλλαξα τις προτεραιότητές τους, το πρόγραμμά τους και τα πιστεύω τους. Από τότε που έγινα μητέρα κατάλαβα πόσο δίκιο είχαν.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλω να πω στους γονείς μου από την στιγμή που έγινα και εγώ γονιός:

Συγνώμη, ειλικρινά συγνώμη που σας χαλούσα τον ύπνο σας. Κανείς δεν μου  είπε πόσο κακόδιάθετη μπορώ να γίνω όταν έχω έλλειψη ύπνου. Σας ευχαριστώ που αντέξατε τα τόσα ξενύχτια και διώχνατε από το δωμάτιό μου τους “μπαμπούλες” και τα τέρατα ότι ώρα και να ήταν.

Σας ευχαριστώ που μου λέγατε όχι. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο δύσκολο να πεις όχι σε ένα τόσο δα πλασματάκι  που σε κοιτάει με αυτά τα πανέμορφα ματάκια. Όμως το όχι με έκανε αυτή που είμαι σήμερα:με έκανε να έχω υπομονή και να εκτιμώ αυτά που έχω.

Σας ευχαριστώ που μου διαβάζατε τόσες ιστορίες. Με τόσες ιστορίες είχα τόση φαντασία και αγάπησα το διάβασμα.Περνούσαμε τόσο υπέροχα μαζί όταν διαβάζαμε ιστορίες παρέα.

Σας ευχαριστώ που απαντούσατε σε όλες τις ερωτήσεις μου που ξεκινούσαν με ένα γιατί. Ότι και να σας ρωτούσα πάντα μου απαντούσατε σοβαρά σαν να σας έκανα μια πολύ σοβαρή ερώτηση.

Σας ευχαριστώ που αγαπούσατε ο ένας τον άλλο. Και οι δυο δουλεύατε πολύ για να μην λείψει τίποτα από την οικογένειά μας.Μέσα στο δύσκολο  καθημερινό σας  πρόγραμμα δεν ξεχνούσατε ο ένας τον  άλλο και δείχνατε την αγάπη που έχετε ο ένας για τον άλλο.

Σας ευχαριστώ που προσπαθήσατε να μου δώσετε ότι καλύτερο μπορούσατε.  Κανείς γονιός δεν είναι σίγουρος για αυτό  που δίνει στο παιδί του αλλά πάντα προσπαθεί να δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Σας ευχαριστώ που μου διδάξατε τα πιστεύω σας. Μου μάθατε να έχω αξίες , να πιστεύω στην αξία της οικογένειας και να σέβομαι τους άλλους.

Σας ευχαριστώ που αγαπάτε τα παιδιά μου. Δεν έχουν όλα τα παιδιά την τύχη να τους αγαπάνε οι παππούδες τους και να είναι πρότυπο για αυτά.

Σας ευχαριστώ που μου λέγατε σ’αγαπώ. Πολλά παιδιά δεν έχουν νιώσει την αγάπη των γονιών τους και μπορεί να μην έχουν ακούσει την λέξη σ’αγαπώ. Εγώ ήμουν πολύ τυχερή.

Σας αγαπώ. Σας αγαπώ για όλα όσα κάνατε για μένα, που με μεγαλώσατε σωστά που με στηρίξατε, με ενθαρρύνατε. Σας αγαπώ επειδή είστε στην ζωή μου.

babyradio.gr– Κατερίνα Π.

Μαθήματα ζωής που μπορείτε να διδάξετε στα παιδιά σας από τον Χριστό ακόμη και αν δεν πιστεύετε..

Τι κάνει ένα παιδί που μπορεί να έχει «κρυφή» κατάθλιψη;

Φράσεις που όλοι θα πούνε στον γιο σας αλλά εσείς δεν πρέπει να τις πείτε ποτέ!