“Η μαμά μου λέει πως δεν είμαι αρκετά καλή μητέρα…”

Depressed-Woman-191039
Σήμερα ήρθε η μαμά μου για επίσκεψη και είχα ένα κακό προαίσθημα.

Από νωρίς την έβλεπα ότι κάτι θέλει να πει. Το ήξερα πως ήθελε να πει κάτι αρνητικό. “Δεν είσαι καλή μητέρα και ούτε πρόκειται να γίνεις γλυκιά μου. Δεν θα τα καταφέρεις ποτέ. Βέβαια είσαι κόρη μου αλλά δυστυχώς δεν είσαι καλή μητέρα.”

Μόλις το άκουσα ένιωσα την ανάσα μου να κόβεται. Ένιωσα ένα δάκρυ να μου καίει τα μάτια μου. Ένα αίσθημα αποτυχίας, φόβου και απόρριψης.
Μετά από αυτή την συζήτηση εκείνη έφυγε αλλά ήξερα ότι θα έρθει και αύριο. Θα ερχόταν και την επόμενη μέρα και την μεθ’ επόμενη και εγώ θα ακούω για πάντα τα λόγια της.

Είμαι μόνη τώρα, κάθομαι στο σαλόνι και τα παιδιά μου κοιμούνται. Στο σπίτι επικρατεί απόλυτη ησυχία. Ακούω την καρδιά μου να χτυπάει. Ακούω το ρυθμό της ανάσας μου. Για κάποιον λόγο, παραδόξως , αισθάνομαι την ηρεμία.

Ίσως να φταίει η ηρεμία που νιώθω πριν από την καταιγίδα.
Όποιος και να είναι ο λόγος θέλω να πάω στο δωμάτιο των παιδιών μου και να τα βλέπω όσο κοιμούνται. Νιώθω υπέροχα που τα βλέπω. Σκέφτομαι πως τα παιδιά μου δεν θα με εγκαταλείψουν όπως μας εγκατέλειψε εμένα και τον αδερφό μου η μητέρα μου όταν ήμασταν μικροί.

Μας εγκατέλειψε και ξαφνικά είναι στην ζωή μας σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Πάντα θα έχω τα παιδιά μου στην καρδιά μου. Πάντα θα είμαι η μαμά που θέλουν να έχουν. Θα είμαι κοντά τους για όσο με χρειάζονται.
Βλέποντας τα πρόσωπά τους μου δίνουν την δύναμη να ζητήσω συγχώρεση που δεν είμαι αρκετά καλή μητέρα όπως λέει η μαμά μου.
Είναι αλήθεια; Μια λεπτή φωνούλα μέσα μου με ρωτάει. Δεν ξέρω αν είμαι καλή μητέρα. Αλήθεια δεν ξέρω.

Όμως ξέρω σίγουρα ένα πράγμα. Πάντα θα υπάρχει το αύριο, έτσι δεν είναι; Θα προσπαθώ λοιπόν πιο σκληρά. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα γίνω η καλύτερη μαμά για τα παιδιά μου.
Δεν χρειάζεται να γίνω σαν την μαμά μου.Καθόλου…

babyradio.gr– Κ.Ρ.

Δημιουργήστε την δική σας κατασκήνωση στο…σπίτι σας!

Κι εμείς που φάγαμε ξύλο, τι πάθαμε;

8 Σημάδια που αποδεικνύουν πως μεγαλώνω…