6 Τρόποι με τους οποίους νομίζουμε αλλά δεν βοηθάμε τα παιδιά μας…

Hugging-Mom

Δεν υπάρχει τέλειος τρόπος για να είστε σωστός γονιός.

Πολλές φορές νομίζουμε πως κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας αλλά είναι σαν να κάνουμε το αντίθετο.Νoμίζουμε πως τα βοηθάμε όταν τους λέμε…

Ότι είναι έξυπνα.Με το να τους λέμε πως είναι έξυπνα είναι σαν να τους λέμε να μην προσπαθούν και να μην δουλεύουν σκληρά.

Πως είναι υπέροχα. Το ξέρουμε πως όλοι οι γονείς θέλουν να τονώσουν τη αυτοπεποίθησή τους αλλά όσο τα επαινούμε εκείνα θα θεωρούν πως δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι άλλο και θα φοβούνται να προσπαθήσουν για να μην χαλάσουν αυτή την άποψη.

Οι κακοί βαθμοί είναι για τα κακά παιδιά.Μπορεί ένας κακός βαθμός να σημαίνει πως ο συγκεκριμμένος τρόπος μάθησης δεν έχει αποτέλεσμα στο παιδί σας. Μην το καταδικάζετε μόνο και μόνο από έναν αριθμό.

Πως θα διορθώνετε εσείς τα λάθη του. Πρέπει να προσπαθεί μόνο του μην είστε πάντα από πάνω για να διορθώνετε αυτό που κάνει πάντα λάθος γιατί θα περιμένει τα πάντα από εσάς.

Πώς πρέπει να είναι έτοιμα πριν πάνε στο σχολείο. Φυσικά και θέλετε να τα βοηθήσετε να μάθουν όσα περισσότερα πράγματα γίνεται αλλά μην τα πιέζετε συνεχώς με επιμορφωτικές κάρτες, ταινίες και βιβλία για να είναι έτοιμα για το σχολείο. Δεν θα πάνε στο πανεπιστήμιο, έχουν χρόνο για αυτά.
Πως οι πολλές δραστηριότητες θα το κάνουν καλύτερο παιδί. Είναι ωραίο να ασχολείται ένα παιδί με πολλές δραστηριότητες αλλά όχι με υπερβολικά πολλές. Το μόνο που μπορεί να νιώσει είναι πίεση και ψυχική και σωματική κούραση.

Τώρα ξέρετε πως να βοήθησετε τα παιδιά σας…

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Ποια είναι τα 5 πιο επικίνδυνα προϊόντα «ασφαλείας» για μωρά;

7 Τρόποι για να απασχολήσετε το παιδί σας ενώ θηλάζετε το μωρό!

Αυτές είναι οι τέσσερις αρνητικές επιπτώσεις των social media στα παιδιά!