5 Επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να μεγαλώσετε χαρούμενα παιδιά.

iStock_000017812712Medium

Όλοι μας αισθανόμαστε πως δεν περνάμε αρκετό χρόνο με τα παιδιά μας.

Νιώθουμε ενοχές και θεωρούμε πως αυτό επηρεάζει την ανάπτυξή τους.

Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να νιώθετε τύψεις.Υπάρχουν επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να μεγαλώσετε χαρούμενα και υγιή παιδιά:

Φροντίστε σωστά το παιδί σας.Δείξτε τους την αγάπη σας γιατί η αγάπη θρέφει σωστά τα παιδιά.Δημιουργεί έναν ιδιαίτερο δεσμό ανάμεσα στο παιδί σας και εσάς και θα το βοηθήσει να δημιουργήσει σταθερές σχέσεις στην μετέπειτα ζωή του.Μιλήστε τους ευγενικά, ανταποκριθείτε με συναίσθημα και δώστε τους ένα φιλί και κάντε τους μια αγκαλιά.

Αφήστε τα ελεύθερα να παίξουν.Σύμφωνα με τους ειδικούς το ελεύθερο παιχνίδι ενθαρρύνει την ευρηματικότητα, οξύνει την φαντασία, την σκέψη και βοηθά τα παιδιά να βρίσκουν λύσεις σε διάφορα προβλήματα.

Διδάξτε τους να χρησιμοποιούν την τεχνολογία σοφά.Όλα τα παιδιά λατρεύουν την τεχνολογία όπως τα Tablet, τους υπολογιστές κλπ.Διδάξτε τους τις απίστευτες ικανότητες αυτών των συσκευών και πείτε τους πως θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν σωστά και αναφέρετε και τους κινδύνους που κρύβουν.

Αφήστε τα να αποτύχουν. Το έχουμε ξαναπεί πως θα μάθουν να διαχειρίζονται καταστάσεις και προβλήματα αν δεν δουν πως είναι να αποτυγχάνεις;Πρέπει να ξέρουν πως η ζωή κρύβει αποτυχίες αλλά το σημαντικό είναι να τις ξεπερνάμε.

Να είστε επιτακτικοί.Φυσικά και πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά ελεύθερα αλλά χρειάζονται κάποιον στην ζωή τους να τους δείξει το σωστό.Επιβάλλετε την τάξη και μην φοβάστε να “πατήσετε πόδι” όποτε χρειάζεται.

Μάθετέ τους να μοιράζονται.Είναι καλύτερο να δίνεις παρά να παίρνεις συνεχώς.Παρατηρήστε τα από μικρά. Δείτε τι χαρά παίρνει ένα παιδί όταν δίνει κάτι σε κάποιο άλλο παιδάκι.Κάντε αυτή την αξία συνήθεια και πάντα δείξτε την ευγνωμοσύνη σας όταν μοιράζεται.

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

5 Παιδικές ταινίες που δίνουν μαθήματα ζωής και πρέπει να (ξανα)δείτε με τα παιδιά σας! (Φωτογραφίες)

Ποια παγκόσμια ζητήματα απασχολούν τα παιδιά;

Πώς θα κάνετε τα παιδιά σας να χαμογελάνε στις δύσκολες μέρες που περνάμε…