“Προτεραιότητά μου σαν γονιός είναι..”

o-PARENTS-AND-KIDS-facebook

Όποιον γονιό και να ρωτήσετε ποια είναι η προτεραιότητά του η απάντηση θα είναι πάντα η ίδια:

Η ευτυχία των παιδιών τους.Όμως η ευτυχία των παιδιών προέρχεται από άλλα πράγματα που ίσως δεν είχαμε σκεφτεί μέχρι τώρα.Σαν προτεραιότητά σας …

Αρχικά ακούστε τα παιδιά σας.

Δηλαδή κοιτάξτε τα στα μάτια όταν μιλάνε, μην τα διακόπτετε και μην περιμένετε την σειρά σας για να μιλήσετε.Μην κάνετε ερωτήσεις και ακούστε αυτό που θέλετε να σας πει.Όταν πηγαίνετε βόλτα ή τρώτε είναι μια καλή ευκαιρία να ακούσετε τα παιδιά σας με ανοιχτό μυαλό.

Κάντε λάθη ενώ σας βλέπουν.

Τα παιδιά μαθαίνουν από το παράδειγμά σας παρά από τα λόγια σας.Κάντε λάθη και παραδεχτείτε τα κάπως έτσι: “Ακόμη και οι μαμάδες κάνουν λάθη.”

Αφήστε τα να κάνουν λάθη και ακαταστασία.

Μόνο εσείς θα κάνετε λάθη;Τα παιδιά νιώθουν την υποστήριξή σας περισσοτερο όταν κάνουν κάτι λάθος καθώς θα συνεχίσουν να προσπαθούν.Έτσι θα προσπαθήσουν να βρίσκουν λύση πιο γρήγορα στα προβλήματά τους.

Διδάξτε τους την ευγνωμοσύνη.

Η ευγνωμοσύνη είναι ο πιο εύκολος δρόμος στην ευτυχία.Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν ευγνωμοσύνη για αυτά που έχουν στην ζωή τους.Μάθετέ τους να μοιράζονται , να λένε ευχαριστώ και να νιώθουν ευτυχισμένα με ότι έχουν.

Διασκεδάστε και περάστε χρόνο μαζί και δείξτε τους αγάπη σας.

Αν δεν περνάτε χρόνο μαζί, πως περιμένετε να νιώσουν την αγάπη σας. Δείξτε την αγάπη σας, βγείτε μια βόλτα και διασκεδάστε παρέα με όποιον τρόπο προτιμάτε.

Τέλος δώστε τους φτερά και δείτε τα να πετάνε.

Σαν γονείς πρέπει να νοιάζεστε για τις ανάγκες των παιδιών σας αλλά πρέπει από νωρίς να τα αφήνετε να είναι ανεξάρτητα. Μην βρίσκεστε συνεχώς σε μία ανησυχία και φοβάστε να συμβεί κάτι λάθος.Αφήστε τα να επιλέγουν μικρά πράγματα μόνα τους χωρίς να είστε συνεχώς από πάνω τους.Δώστε τους την ευκαιρία και αφήστε τα να προσπαθούν.

babyradio.gr– Κατερίνα Π.

«Η μόνη φορά που αγάπησα την κοιλιά μου ήταν όταν ήμουν έγκυος.»

Γιατί η νέα γενιά είναι καλύτερη από εμάς;

Πότε είναι η σωστή στιγμή να ζητήσετε από μια μαμά σεξ; Αυτή η μαμά έχει την λύση!