Μπισκότα Τύπου digestive

mpiskota33
Ένα πολύ αγαπημένο μπισκότο, ιδιαίτερο στην γεύση και γεμάτο βιταμίνες!
Υλικά
300 γρ. νιφάδες βρώμης τριμμένες στο multi σαν αλεύρι ή πίτουρο βρώμης
300 γρ. αλεύρι ολικής
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο σε κύβους
12 γρ. σόδα (1 κ.σ. κοφτή)
120 γρ. ζάχαρη καστανή (περίπου 2/3 της κούπας)
4 γρ. αλάτι
60 γρ. γάλα
Εκτέλεση
•Αρχίζουμε με την βρώμη ή το πίτουρο βρώμης στο μπλέντερ, χτυπάμε να γίνει σαν αλεύρι, προσθέτουμε το αλεύρι ολικής και το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια, μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα. (Αν δεν έχουμε μπλέντερ τρίβουμε την βρώμη στο multi και συνεχίζουμε στη λεκάνη με τα χέρια μας, με γάντια να μην λιώσει το βούτυρο.)
•Τοποθετούμε το μείγμα σε μία λεκάνη, προσθέτουμε τη σόδα, το γάλα, το αλάτι, την καστανή ζάχαρη και πλάθουμε σε μία ζύμη, την τυλίγουμε σε μία πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
•Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και ανοίγουμε τη ζύμη μας ανάμεσα σε δύο αντικολλητικές κόλες φύλλο 4 χιλιοστών.
•Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπάτ τα μπισκότα μας και τα ψήνουμε για 14-16 λεπτά.
•Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα προσφέρουμε!
Συνταγή και φωτό:maxistinkouzina.blogspot.gr