Πότε μπορείς να κουρέψεις για πρώτη φορά το μωρό σου;

one-give-first-haircut-baby_f57c22ec60b1a521

από τη Δανάη Αργύρη-dearmom.gr

Άλλα μωρά γεννιούνται καραφλά και πολύ πολύ χαριτωμένα, άλλα έχουν πολλά και πυκνά μαλλάκια! Όλα τα μωρά του κόσμου είναι όμορφα ανάλογα με τον τύπο τους και μεγαλώνουν διαμορφώνοντας τις δικές τους ξεχωριστές ανάγκες. Αν το μωρό σου ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και τα μαλλιά του είναι ήδη στους λίγους μήνες αρκετά μακριά, θα αρχίζεις να αναρωτιέσαι πότε θα μπορείς να το πας με ασφάλεια για το πρώτο του κούρεμα.

Το έθιμο λέει πως τα μωρά δεν πρέπει να κουρεύονται μέχρι να βαφτιστούν, αλλά αυτή είναι μια προσωπική επιλογή που κάνει το κάθε σπίτι. Σε γενικές γραμμές πάντως οι οδηγίες των ειδικών λένε πως είναι προτιμότερο να περιμένεις μέχρι το μωρό να είναι σε θέση να στηρίξει καλά το κεφάλι του χωρίς βοήθεια, γεγονός που σημαίνει ότι το πρώτο τρίμηνο βγαίνει από τη συζήτηση και το 6μηνο γίνεται ένα πιο ασφαλές χρονικό μαξιλάρι για να αρχίζεις να σκέφτεσαι το πρώτο του κούρεμα.

Φυσικά, αν τα χέρια σου πιάνουν και εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου ή κάποιον άλλον, μπορείς να ψαλιδίσεις μόνη σου μερικές τουφίτσες που ίσως έχουν γίνει ενοχλητικές για το μωρό. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι επαγγελματικό και να μη μοιάζει με κούρεμα σε διαφημιστική αφίσα, όμως τίποτα δε μπορέι να στερήσει από το μωρό σου τη χάρη και την ομορφιά του.

Πρόσεξε μόνο να είναι καθαρό και όχι πολύ αιχμηρό ψαλίδι- υπάρχουν και ειδικά ψαλίδια για αυτή τη δουλειά- και να είσαι σίγουρη ότι έχεις πετύχει το μωρό σου σε φάση ηρεμίας για να μην ρισκάρεις να γίνει κάποιο ατύχημα. Αν θέλεις να το πας σε κάποιον επαγγελματία, τότε διάλεξε ένα βρεφικό/παιδικό κομμωτήριο όπου υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον και η κατάλληλη εμπειρία για μια τέτοια διαδικασία. Καλό πρώτο κούρεμα!

Γιατί να μην κουρεύουμε μόνοι μας τα παιδιά μας;