“Μην προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας πως χρειάζεστε μόνο φίλους που είναι γονείς…”

woman-and-wine

Όταν γίνεις γονιός είναι εύκολο να εξαφανιστείς σε ένα κόσμο που έχει μόνο παιδότοπους και παιδικές χαρές.

Μην απομακρύνεστε όμως από τους φίλους σας που δεν έχουν παιδιά γιατί θα το μετανιώνετε αργότερα.

Ναι το ξέρουμε πως έχετε αρκετά κοινά με τους φίλους που έχουν παιδιά αλλά χρειάζεστε και αυτούς που δεν έχουν. Τους χρειάζεστε γιατί:

Είναι πιο κουλ από εσάς. Αυτοί οι φίλοι είναι εδώ για να σας θυμίζουν πως είναι να έχεις να πας μόνο για δουλειά και θελήματα και να μην τρέχεις πανικόβλητος όταν το παιδί σου βάζει κάτι στο στόμα του. Είναι εδώ για να σας θυμίζουν πως υπάρχει και άλλος κόσμος πέρα από έναν παιδότοπο και αυτός είναι ο κόσμος που σε βοηθά να μείνεις νέος και ζωντανός.

Θα σου πουν αυτό που χρειάζεσαι να ακούσεις και όχι αυτό που πρέπει πραγματικά να ακούσεις. Οι φίλοι γονείς φοβούνται να πουν την αλήθεια γιατί έχουν και εκείνοι παιδιά και θα πουν και κάτι που μπορεί να μην σας αρέσει. Οι φίλοι που δεν έχουν παιδιά ξέρουν τι χρειάζεστε να ακούσετε σε μια δύσκολη στιγμή.

Είναι αυτοί που θα ασχοληθούν και θα απασχολήσουν το παιδί σας όταν είστε κουρασμένοι. Οι φίλοι γονείς κουράζονται το ίδιο και ασχολούνται κυρίως με τα παιδιά τους. Οι φίλοι που δεν έχουν παιδιά(όχι όλοι) θα ασχοληθούν με τα παιδιά σας γιατί δεν έχουν την ευκαιρία να το κάνουν κάθε μέρα.

Δεν πρόκειται να σας κρίνουν. Εσείς κάνετε αυτό που θεωρείτε καλύτερο σαν γονείς ενώ εκείνοι ασχολούνται με τον εαυτό τους. Δεν τους νοιάζει τι αποφάσεις παίρνετε ή τι θα κάνετε. Τους νοιάζει να είστε μαζί και δεν πρόκειται να σας κατακρίνουν.

Πάντα είναι διαθέσιμοι. Δεν έχουν να πάνε στον παιδίατρο ή να πάνε να ψωνίσουν πάνες και γάλα.Αν τους πείτε να βγείτε για καφέ δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα εκτός αν δουλεύουν γιατί αλλιώς θα είναι ήδη έξω για καφέ.

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Πώς να κάνετε μπάνιο ένα νεογέννητο. (Βίντεο)

Πώς τα «αρκουδάκια» βοηθάνε τα παιδιά σας να ηρεμίσουν;

Πότε μπορείς να κουρέψεις για πρώτη φορά το μωρό σου;