Γευστικά, τραγανά μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας!
Υλικά
•1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
•60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
•½ φλιτζάνι ζάχαρη
•1 αυγό
•1 κουταλάκι τρίμμα πορτοκαλιού
•2 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
•Χαρτί φούρνου
•2 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση
•Ανοίγουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς για να προθερμανθεί.
•Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το τρίμμα του πορτοκαλιού και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα για 2 με 3 λεπτά.
•Προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκάλι, το αυγό και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ανεβάζοντας την ταχύτητα του μίξερ έως ότου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
•Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και το καλύπτουμε με χαρτί φούρνου.
•Τοποθετούμε πάνω στο ταψί 2 κουταλιές από το μείγμα για κάθε μπισκότο, κρατώντας μια απόσταση 5 περίπου εκατοστών από το ένα μπισκότο στο άλλο.
•Τα πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές ζάχαρη και τα βάζουμε στον φούρνο.
•Αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά, έως ότου να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Πηγή:cookingstories.com