Ο chef Χρήστος Σιούλης, φτιάχνει τα πιο πρωτότυπα και εύκολα παγωτοκέικ που μας εντυπωσίασαν!
Κέικ σε… ξυλάκι παγωτού; Κι όμως, ο Χρήστος Σιούλης δημιούργησε τον πιο ακαταμάχητο συνδυασμό, όπως διαβάσαμε στο faysbook.gr !
Τι θα χρειαστείς:
Για το κέικ:
340 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γραμμ. ζάχαρη
200 γραμμ. μαλακό βούτυρο
4 αυγά
1 βανίλια
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ. γλ. αλάτι
60 γραμμ. Γάλα
Για το σιρόπι:
400γραμμ. νερό
400γραμμ. ζάχαρη
1 λεμόνι
Για το γαρνίρισμα:
Πραλίνα
Μαρμελάδα
Τρούφες χρωματιστές
Τριμμένο μπισκότο
Καραμέλες (ή ό,τι άλλο θέλεις)
Extra: Θα χρειαστείς επίσης ξυλάκια παγωτού και θήκη σιλικόνης σε σχήμα παγωτού.
Εκτέλεση:
-Αφού φτιάξεις το μείγμα για το κέικ το τοποθετείς σε κορνέ και το ρίχνεις στις ειδικές θήκες σιλικόνης για παγωτό, βάζοντας και το ξυλάκι.
-Βάλε τις θήκες στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
-Φτιάξε το σιρόπι ανακατεύοντας τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα.
-Άφησε τα κεκάκια να κρυώσουν και βούτηξε τα στο ζεστό σιρόπι.
-Έπειτα βάλε τα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
-Αφού παγώσουν διακόσμησε τα με ό,τι θέλεις εσύ! Νουτέλα, μαρμελάδα, smarties, τρούφες, μπισκότο.