“Η μητρότητα θα ήταν τόσο διαφορετική αν δεν είχα την αδερφή μου…”

o-WOMEN-FRIENDS-HUG-facebook1

Μεγαλώνοντας με μια αδερφή σημαίνει ατελείωτα ξενύχτια κάτω από μια κουβέρτα και κρυφά γέλια την ωρα του φαγητού όταν αναγκαστικά έπρεπε να φάμε μπρόκολο και φακές.

Σημαίνει να σε γλιτώνει η μια την άλλη από τους μπελάδες.

Όταν όμως η μια γίνεται μαμά τότε σημαίνει πως η άλλη θα γίνει θεία.

Μόλις γέννησα η αδερφή μου ήταν η πρώτη που με ρώτησε πως είμαι και το ίδιο πράγμα με ρώτησε λίγους μήνες αργότερα.Και τις δυο φορές δεν ήξερα από που να ξεκινήσω αλλά ήταν ωραίο που με ρώτησε.

Μερικές φορές είναι η μόνη που με κρατάει στα λογικά μου.Είναι πάντα εκεί όταν χρειαζόμουν χρόνο για να δουλέψω ή όταν χρειαζόμουν διάλειμμα ή όταν απλά ήθελα να κάνω ένα ντουζ.Εκείνες τις στιγμές έρχεται πάντα γεμάτη ενέργεια έτοιμη να με βοηθήσει.

Η μητρότητα θα ήταν τόσo διαφορετική αν δεν είχα την αδερφή μου.

Οι θείες είναι διαφορετικές από τις μαμάδες αλλά είναι τόσο σημαντικές για τις μαμάδες.

Αγαπάνε τα παιδιά σου, παίζουν μαζί τους, τα ταΐζουν και τα βάζουν για ύπνο.Η αδερφή μου διδάσκει στην κόρη μου καινούρια πράγματα κάθε φορά που έρχεται σπίτι μας.Κατά κάποιον τρόπο είναι σαν μαμά αλλά ίσως με λιγότερη κούραση.

Νομίζω πως τα παιδιά μου καταλαβαίνουν την διαφορά καθώς όταν έρχεται στο σπίτι μας το προσωπάκι τους φωτίζεται διαφορετικά.

Αυτές οι θείες που δεν έχουν παιδιά μας θυμίζουν και μας κάνουν να λησμονούμε τις ημέρες που ήμασταν και εμείς χωρίς παιδιά.Ταυτόχρονα είναι ο συνδετικός μας κρίκος ανάμεσα στην εργένικη και στην οικογενειακή ζωή.

Η αδερφή μου με κάνει να γελάω όπως μόνο εκείνη ξέρει.Η αδερφή μου και θεία των παιδιών μου ξέρει ακριβώς τι θέλω ανά πάσα στιγμή.

Μαζί της γίνομαι ξανά παιδί και τα παιδιά μου παραμένουν παιδιά.

Η μητρότητα δυσκολεύει λίγο τον χρόνο που περνάμε πλέον μαζί οι δυο μας.Αλλά τα καταφέρνουμε.Αντί για πίτσα αργά το βραδυ πίνουμε έναν απογευματινό καφέ.Ή απλά περνάμε χρόνο μαζί έχοντας παρέα τα φασαριόζικα ανίψια της!

Κοιτάμε πόσο άλλαξα σαν μητέρα και εκείνη σαν θεία.Όμως πάντα μα πάντα θα είμαστε 2 αδερφές που απλά προχώρησε η ζωή μας.

babyradio.gr- Άννα Κ.

«Βοήθεια!Έγινα σαν την μάνα μου!»

«Όχι, η μαμά δεν θα ζητήσει συγνώμη σήμερα…»

«Χωρίσαμε.Τι να κάνουμε;»