7 Tips για να μεγαλώσετε αγαπημένα…. αδερφάκια!

sibling-photo-for-web-site2

Ήμουν από τα τυχερά παιδιά καθώς είχα μια πολύ δυνατή σχέση με τα αδέρφια μου.

Είχαμε τις διαφορές μας αλλά πάντα σε λογικά πλαίσια.Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο σε όλα τα αδέρφια για αυτό ήρθε η ώρα να βοηθήσετε τα παιδιά σας να δημιουργήσουν μια σταθερή σχέση αγάπης.

Από την αρχή ενισχύστε τις αγκαλιές. Αγκαλιάστε όλα τα παιδιά σας χωρίς εξαιρέσεις και ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο μεταξύ τους.

Αφήστε τους να ζούνε σημαντικές στιγμές μαζί. Αφήστε τα να χτίσουν καστράκια στην άμμο να παίξουν , να μπουγελωθούν και να διασκεδάσουν. Αυτά θα έχουν να θυμούνται όταν μεγαλώσουν και θα θέλουν να βρίσκονται πιο συχνά με τα αδέρφια τους.

Μιλήστε για τις δικές σας εμπειρίες με τα αδέρφια σας στα παιδιά σας. Πείτε τους αστεία περιστατικά και ιστορίες προκειμένου να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η σχέση με τα αδέρφια μας.

Δώστε στα παιδιά σας καθήκοντα αδερφών. Για παράδειγμα πείτε στα μεγαλύτερα αδέρφια να δείξουν πως να φτιάξουν τουβλάκια τα μικρότερα αδέρφια ή πως παίζεται ένα video game κλπ.Έτσι θα νιώθουν την ευθύνη της προστασίας και θα έρθουν πιο κοντά με τα μικρότερα αδερφάκια.

Πείτε τους πως οι φίλοι έρχονται και φεύγουν ενώ η οικογένεια μας είναι πάντα εδώ. Για αυτό δεν πρέπει να αγνοούμε τα αδέρφια για να πάμε με τους φίλους μας.

Ενθαρρύνετε τα κοινά ενδιαφέροντα. Δεν είναι ανάγκη να ακολουθούν διαφορετικές δραστηριότητες αλλά να έχουν κοινά ενδιαφέροντα καθώς έτσι θα μοιράζονται μεταξύ τους κοινές ανησυχίες και εμπειρίες.

babyradio.gr– Γκαλίτσιου Μαριάννα

Αυτές είναι οι «μαγικές» φράσεις που σταματούν το κλάμα και την γκρίνια των παιδιών

Η ομορφιά της λέξης «Όχι»…

Προβλήματα με την πεθερά;Ήρθε η ώρα για κατανόηση…