Το να είμαι μαμά με κάνει καλύτερο άνθρωπο…

o-MOTHER-AND-CHILD-facebook

Το να είσαι γονιός είναι απλά υπέροχο!

Ναι, μπορεί στην πορεία να αντιμετωπίζετε προκλήσεις και δυσκολίες αλλά νομίζω πως τότε εκτιμάς τα αληθινά πράγματα.Το να είσαι γονιός σε βοηθά να κάνεις αλλαγές στην ζωή σου που ούτε που φανταζόσουν πως θα έκανες.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως αλλάζεις σαν άνθρωπος και θέλεις να γίνεις καλύτερο πρότυπο. Θέλεις τα παιδιά σου να έχουν ένα υγιές πρότυπο όπως για παράδειγμα να  μην καπνίζουν και να έχουν καλή συμπεριφορά. Προσπαθείτε λοιπόν και εσείς να κόψετε τις κακές συνήθειες και προσέχετε την συμπεριφορά σας.

Όταν είσαι γονιός ξαφνικά αποκτάς μεγαλύτερη υπομονή.Είτε περιμένεις ένα 5χρονο παιδί να δέσει τα κορδόνια του είτε ένα μεγαλύτερο παιδί να ετοιμαστεί για να φύγετε η υπομονή που πρέπει να κάνετε είναι τεράστια. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείξετε την απαραίτητη υπομονή και σε άλλους τομείς της προσωπικής σας ζωής και όχι μόνο.

Πριν γίνεις γονιός έχεις την κακή συνήθεια να κρίνεις τους άλλους γονείς ενώ δεν έχεις δικά σου παιδιά. Με το που γίνεις γονιός αρχίζεις να καταλαβαίνεις και τους άλλους γονείς και δείχνεις την συμπόνοια σου στις όποιες δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Ακόμη και να είσαι ο πιο ανοργάνωτος άνθρωπος στον κόσμο όταν γίνεσαι γονιός μαθαίνεις να οργανώνεις καλύτερα το σπίτι σου, τα πράγματά σου και τον χρόνο σου. Γιατί; Επειδή δεν έχεις περιθώριο να κάνεις κάτι άλλο.

Τέλος μην ξεχνάμε πόσο καλό μπορεί να κάνουν τα παιδιά σε έναν γάμο. Ο σύντροφός σας είναι ο μοναδικός άνθρωπος που αγαπάει τα παιδιά σας με τον ίδιο τρόπο με εσάς.Οι χαρές, οι προκλήσεις ακόμη και οι στεναχώριες σας φέρνουν πιο κοντά.Κρατηθείτε αγκαλιά και δεθείτε ακόμη περισσότερο με ότι και να συμβαίνει στην ζωή σας.

Μην ακούτε τι λένε.Ακόμη δεν συνειδητοποιήσατε πως το να είσαι μαμά σε κάνει καλύτερο άνθρωπο;

babyradio.gr- Γεωργία Τ.

 Γιατί οι καλές μαμάδες κάνουν (και)κακές επιλογές;

Τα 8 ψέματα της πάμφτωχης μάνας μου

8 τρόποι για να «χαλάσουμε» τα παιδιά μας