Τα παγωτά βγαίνουν σε διάφορες γεύσεις. Εκτός από την καθιερωμένη σοκολάτα, μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι για την οικογένειά σας παγωτό πορτοκάλι! Εύκολα και γρήγορα!
ΥΛΙΚΑ:
• 5 πορτοκάλια
• 3/4 της κούπας του τσαγιού ζάχαρη
• 4 κρόκους αυγών
• 1/4 του κιλού και 1/2 κούπα του τσαγιού κρέμα γάλακτος
• 1 κούπα του τσαγιού σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Πλένουμε και κόβουμε στην μέση 2 πορτοκάλια, αφαιρούμε με προσοχή τη σάρκα των πορτοκαλιών βάζοντας στην κατάψυξη τις φλούδες για να τις χρησιμοποιήσουμε για γαρνίρισμα φτιάχνοντας διάφορα σχεδιάκια.
• Πλένουμε και τρίβουμε την φλούδα των υπολοίπων πορτοκαλιών, την βάζουμε σε ενα μπολ με τα αυγά και την ζάχαρη, τα χτυπάμε όλα μαζί καλά.
• Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, την προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών τα βάζουμε σε μπεν-μαρι, τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
• Την αφήνουμε να κρυώσει και την ανακατεύουμε με την σαντιγί.
• Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη να κρυώσει.
sintagespareas.gr
Εάν σας άρεσε το άρθρο, πατήστε Share… και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!