Μην ανησυχείτε, είστε καλές μαμάδες ακόμη και αν δεν το πιστεύετε…

baby-and-mother-64-2

Οι περισσότερες μαμάδες δεν είναι σίγουρες για την μητρότητα.

Φυσικά δεν εννοούμε πως δεν είναι σίγουρες αν θα πρέπει να γίνουν μητέρες αλλά αν νιώθουν σίγουρες ως μητέρες.Αν θέλετε να διαπιστώσετε πως είστε καλή μαμά διαβάστε τα παρακάτω. Είστε καλή μητέρα αν …

Φροντίζετε τα παιδιά σας. Η φροντίδα δεν βρίσκεται μόνο στο φαγητό αλλά και  στις αγκαλιές, στα φιλιά, στα όμορφα λόγια όταν το παιδί σας είναι στεναχωρημένο.

Ξέρετε ποια είναι τα όρια ανάμεσα σε εσάς και τα παιδιά σας και πως ξέρετε ότι δεν πρέπει να είστε φίλη των παιδιών σας αλλά η μαμά τους.

Είστε διασκεδαστική. Ακόμη και το πιο χαζό αστείο μπορεί να κάνει ένα παιδί να χαμογελάσει για αυτό μην φοβάστε να το πείτε.

Παραδέχεστε στα παιδιά σας τα πράγματα που δεν γνωρίζετε.Δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξέρετε τα πάντα. Αν κάτι δεν το γνωρίζετε ψάχνετε την απάντηση γιατί αυτό κάνει μια σωστή μαμά.

Προστατεύετε τα παιδιά σας ακόμη και αν σας κακοχαρακτηρίσουν. Μια μαμά που αγαπά τα παιδιά της και την οικογένειά της τους υπερασπίζεται με όποιο κόστος και χωρίς να την νοιάζει η γνώμη των άλλων.

Ζητάτε και την βοήθεια των άλλων. Μια καλή μαμά δεν σημαίνει ότι τα κάνει όλα μόνη της αλλά ζητάει και την βοήθεια των άλλων καθώς την θεωρεί πολύτιμη.

Λέει και κάποιες φορές”όχι”. Δεν είστε καλή μαμά όταν λέτε συνεχώς “ναι” αλλά όταν ξέρετε πότε πρέπει να πείτε όχι.

Φοβάστε καμιά φορά την μητρότητα. Δεν γεννήθηκε καμία γυναίκα που να ξέρει τι συμβαίνει στην μητρότητα αν δεν ζήσει πρώτα την μητρότητα.

Για αυτό λοιπόν μην μου ανησυχείτε, είστε καλές μαμάδες ακόμη και αν δεν το πιστεύετε…

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Βάπτιση: Πρωτότυπα κείμενα για τα προσκλητήρια!

3 τεχνικές-παιχνίδια διαχείρισης θυμού για τα παιδιά

Μην αφήνετε τα παιδιά σας να κοιμούνται στον καναπέ!