Φτιάξτε σπιτικό γύρο στην λαδόκολλα!

gyros-sti-ladokola-ANOIGMA-575x262

Θέλετε ένα ωραίο μεζέ ;

Ο γύρος είναι ό,τι πρέπει. Δεν θα τον πάρετε έτοιμο όμως, θα τον ετοιμάσετε με τα χεράκια σας και θα σας αρέσει πολύ.

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή πανσέτα (ολόκληρο κομμάτι)
  • Για τη μαρινάδα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φύλλα λαδόκολλας
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 2 ντομάτες σε χοντρές φέτες, ψημένες
  • 4 πιπεριές κέρατο, ψημένες
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • πατάτες τηγανητές

Ενημερωθείτε για τα υλικά των συνταγών στο mamashome κάνοντας κλικ ΕΔΩ…

Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετείτε την πανσέτα και όλα τα υλικά της μαρινάδας σε λεκανίτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-5 ώρες.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγετε την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα στις λαδόκολλες να κλείσουν καλά και τις βάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 3

Ξεφουρνίζετε, ανοίγετε τη λαδόκολλα, αφήνετε τον γύρο να κρυώσει λίγο και τον κόβετε λεπτά κομμάτια, με καλά ακονισμένο μαχαίρι. Σερβίρετε με ψημένες ντομάτες και πιπεριές, κρεμμύδι, μαϊντανό και τηγανητές πατάτες.

protothema.gr