Αυτή η Μαμά που κρίνω πιο αυστηρά από όλες τις άλλες

30056rg

Πέρασα τις τελευταίες ημέρες κρίνοντας μια μαμά.  Μπορεί να θεωρήσετε ότι αυτό δεν είναι σωστό κι η αλήθεια είναι πως ήμουν πολύ αυστηρή μαζί της, δείτε όμως για τι  μαμά μιλάω..

Δεν γέννησε τα παιδιά της με φυσιολογικό τοκετό και σταμάτησε να θηλάζει πολύ νωρίς.

Έδωσε στα παιδιά της μπισκότα, για κολατσιό, λίγο πριν κοιμηθούν και χυμό μήλου.

Έβαλε τις φωνές στον γιο της όταν έχυσε τον καφέ της.

Ο ενός έτους γιος της χρησιμοποιεί ακόμη μπιμπερό κι όχι ποτήρι.

Το τρίχρονο παιδί της φοράει ακόμα πάνες.

Είδα τα παιδιά της να απομακρύνονται από κοντά της, τρέχοντας κι ενώ ήταν στο δρόμο, περισσότερο από μια φορά αυτήν την εβδομάδα. Τα κυνήγησε φωνάζοντας και της έπεσε η τσάντα με αποτέλεσμα όλα τα πράγματα της  να αδειάσουν στο πεζοδρόμιο ενώ ταυτόχρονα περδικλώθηκε στο μπατζάκι της φόρμας που φορούσε –οι φόρμες και τα αθλητικά είναι το καθημερινό της ντύσιμο.

Δεν κάνει ντουζ κάθε μέρα.

Κρύφτηκε στην κουζίνα και άρχισε να τρώει μια σοκολάτα ενώ ο γιος της είχε ένα από τα γνωστά ξεσπάσματα του.

Αφήνει τα παιδιά της να φωνάξουν, όταν θυμώνουν, μέχρι να κουραστούν και να σταματήσουν -εκτός από τις φορές που δεν το κάνει. Αναρωτιέμαι δεν μπορεί να είναι πιο συνεπής στον τρόπο που τα μεγαλώνει;

Σε κάθε φωτογραφία που αναρτά στο Facebook, τα παιδιά της δε φοράνε ρούχα.

Είδα τα παιδιά της να ρίχνουν τα κορν φλέικς τους στο πάτωμα κι ύστερα να τα τρώνε από εκεί.

Όταν τα παιδιά της κάνουν φασαρία τα δωροδοκεί με μπισκότα για να ηρεμήσουν.

Την πήρε ο ύπνος στον καναπέ ενώ τα παιδιά της έβλεπαν τηλεόραση.

Πριν λίγες μέρες, ο ένας της γιος στεκόταν όρθιος πάνω σ’ ένα καρότσι στο σουπερμάρκετ, με κίνδυνο να πέσει ανά πάσα στιγμή, ο άλλος έτρεχε φωνάζοντας στο διάδρομο ενώ ο τρίτος προσπαθούσε με μανία να ανοίξει ένα μπουκάλι που είχε αρπάξει από κάποιο ράφι και να πιει το περιεχόμενο του –κατά πάσα πιθανότητα ήταν σαμπουάν.

Ο μεγάλος της γιος κλαίει σε κάθε γεύμα, γιατί δεν του αρέσει το φαγητό του -εκτός αν το γεύμα είναι κάποιο γλυκό.

Πίνει κάθε μέρα κόκα κόλα διαίτης.

Εδώ και πόσο καιρό λέει ότι θα αρχίσει γυμναστική και θα κάνει δίαιτα αλλά δεν το κάνει. Ντύνεται όπως να ναι με την δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνει και χρειάζεται επειγόντως κούρεμα.

Το σπίτι της είναι συνέχεια ακατάστατο.

Κάθε μέλος της οικογένειας της είναι μονίμως αργοπορημένο όπου κι αν πάει.

Ο ενός χρονών γιος της ξυπνάει μερικές φορές μέσα στη νύχτα και αργεί πολύ να κοιμηθεί ξανά.

Θα ήθελε πολύ, λέει να είχε ελεύθερο χρόνο με τον εαυτό της και μερικές φορές εύχεται να μπορούσε να περασει μερικές μέρες χωρίς τα παιδιά.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!! Μα τι κάνει τέλος πάντων όλη μέρα και χρειάζεται ελεύθερο χρόνο χωρίς τα παιδιά; Στην τελική είναι όλη μέρα σπίτι, φορώντας τις άνετες φόρμες της, αραγμένη στον καναπέ…

Πως σας φαίνεται η μαμά που μόλις έκρινα; Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια ΚΑΚΗ ΜΑΜΑ.

Ε λοιπόν, αυτή η μαμά είμαι ΕΓΩ.

Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι ακριβώς όπως τα περιέγραψα.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

Το τελευταίο διάστημα στεναχωριέμαι κι ανησυχώ συνέχεια για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι για μένα -για το πως θα με χαρακτηρίσουν. Είμαι καλή μαμά; Μεγαλώνω σωστά τα παιδιά μου;

Δεν τολμάω να πάω πουθενά χωρίς το φόβο ότι τα παιδιά μου θα κάνουν φασαρία, θα είναι ανυπάκουα κι εγώ θα καταρρεύσω στην προσπάθεια να τα συνετίσω ενώ οι γύρω μου θ’ αρχίσουν να με κοιτάνε αγανακτισμένοι.

Προσπαθώ να κρατάω κρυφές πολλές από τις επιλογές που κάνουμε με τον σύζυγο μου για την ανατροφή των παιδιών μας, γιατί ξέρω πως οι άλλοι μπορεί να προσπαθήσουν να μας επιβάλουν τη γνώμη τους. Δεν αφήνω τον σύζυγο μου να αναρτήσει καμιά φωτογραφία στο Facebook αν το σπίτι μας δεν είναι καθαρό και τακτοποιημένο ή αν εκείνη τη στιγμή κάποιο από τα παιδιά μου εμφανιστεί με το μπιμπερό στο χέρι. Η ζωή μου έχει κατακλυστεί από σκέψεις για το τι θα πούνε οι άλλοι για εμάς, με αποτέλεσμα να μην την απολαμβάνω όσο θα “πρεπε.

Έτσι το νέο μου σλόγκαν είναι ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ;

Ποιος νοιάζεται τι θα πούνε οι άλλοι για μένα, για εμάς, για τον τρόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, για το αν είμαι καλή μαμά ή όχι. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι άνθρωποi εκείνοι που κρίνουν, κατακρίνουν και σχολιάζουν τους άλλους για τις επιλογές τους, το κάνουν για να αισθανθούν καλύτερα με τον εαυτό τους, γιατί κατά βάθος γνωρίζουν ότι κι αυτοί έχουν ελαττώματα.

Μπορεί να μην είμαι τέλεια, είμαι όμως μια ΚΑΛΗ ΜΑΜΑ που προσπαθεί κάθε μέρα και θα συνεχίσει να προσπαθεί. Έτσι από εδώ και στο εξής οι άλλοι μπορούν να με κρίνουν και να αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνω τα παιδιά μου αλλά στο τέλος της μέρας εγώ λέω, ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ!!

Έλενα Αλεξάνδρου-mommyandthecity.gr