«Μαμάδες, για αυτό θα πρέπει πρώτα να συγχωρείτε τον εαυτό σας.»

Sad-Woman

Η συγχώρεση είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Το να ζητήσουμε συγχώρεση από τους άλλους είναι πολύ πιο εύκολο κάποιες φορές από το να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας. Αυτό το ζήτημα συνήθως απασχολεί τις μαμάδες. Οι μαμάδες συγχωρούν εύκολα τους άλλους αλλά δεν συγχωρούν τον εαυτό τους για τα λάθη τους.
Η τέλεια μητέρα δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει και ο τέλειος άνθρωπος, ο τέλειος σύζυγος ή ο τέλειος πατέρας. Όλοι κάνουμε τα λάθη μας και πρέπει πάντα να υπάρχει περιθώριο συγχώρεσης.
Συγχωρήστε πρώτα τον εαυτό σας για να βρείτε την ηρεμία που σας λείπει. Θα χαλαρώσετε και θα αρχίσετε να επικεντρώνεστε σε πράγματα που έχουν πραγματική σημασία.
Θα νιώσετε ακόμη πιο δυνατές. Όταν νιώθουμε θυμό μας είναι δύσκολο να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας. Αν αποδεχτούμε αυτό που συνέβη και ο ξεπεράσουμε θα βρούμε την χαμένη δύναμη που έλειπε για να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις.
Η συγχώρεση είναι ένα δώρο. Είναι ένα δώρο που σας βοηθάει πνευματικά και σας κάνει χαρούμενες και μπορεί να αλλάξει την ζωή σας. Γιατί να μην αποδεχτείτε αυτό το δώρο;
Η συγχώρεση δείχνει υπευθυνότητα. Δείχνει πως θα αποδεχτείτε τα λάθη σας και τις πράξεις σας και θα αναλάβετε τις ευθύνες σας.Υ πάρχει καλύτερο πράγμα από αυτό;Δεν είμαστε τέλειοι και αν το συνειδητοποιήσουμε θα καταλάβουμε την ομορφιά και την σημασία της συγχώρεσης.
Πρέπει να θυμάστε πως η συγχώρεση είναι μια επιλογή. Δεν σας αναγκάζει κανείς να συγχωρέσετε τον εαυτό σας. Το ίδιο ισχύει και για την ευτυχία. Είναι επιλογή μας να νιώθουμε χαρούμενοι. Επιλέξτε την συγχώρεση και θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία.

babyradio.gr-Κατερίνα Π.