Συστατικά
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 αυγά
500 γρ. φέτα
μπόλικη φρυγανιά τριμμένη
μπόλικο σουσάμι
λίγο βούτυρο για άλειμμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ευχαριστούμε πολύ την Ανθούλα Χατζημιχαλάκη για την γρήγορη αλλά και πεντανόστιμη συνταγή της!!!!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το βούτυρο για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Κατόπιν, προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα όσο χοντροκομμένη ή ψιλοκομμένη θέλουμε και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τη μαρίζ.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι διαμέτρου 27 εκ. και πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη φρυγανιά.
Βάζουμε το μείγμα στο πυρέξ ή στο ταψάκι και πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε την τυρόπιτα κόβοντας σε κομμάτια της αρεσκείας μας είτε ζεστή είτε κρύα.
Πηγή:akispetretzikis.com