Τραγανά κουλουράκια που μοσχοβολούν κανέλα και συνοδεύουν τέλεια ένα απολαυστικό ζεστό ρόφημα.
Υλικά
- 220γρ. βούτυρο 82%
- 280γρ. ζάχαρη ξανθή
- 1 κουτ. σούπας γάλα πλήρες
- 3γρ. κανέλα σκόνη
- 430γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 αβγό
- 7γρ. μπέικιν πάουντερ
- ελάχιστο αλάτι
- 50γρ. σταφίδα κορινθιακή (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουν τη μορφή ζύμης. Αν χρησιμοποιήσετε την σταφίδα την ενσωματώνετε τώρα στη ζύμη.
Βήμα 2
Στη συνέχεια ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος 2 χιλιοστών, τη βάζετε σε ένα ταψάκι και την αφήνετε στη συντήρηση μέχρι να σφίξει.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βγάζετε τη ζύμη από τη συντήρηση και την κόβετε σε σχήματα της αρεσκείας σας.
Βήμα 4
Τα βάζετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφετε με αβγό και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
Πηγή:olivemagazine.gr