Δύσκολη κατάσταση τόσο για την έγκυο που τη βιώνει, όσο και για το σύζυγο που γίνεται αποδέκτης. Το ζητούμενο όμως είναι να διαχειριστείτε σωστά τις συγκεκριμένες μεταπτώσεις και να βοηθήσετε τη γυναίκα της ζωής σας να νιώσει καλύτερα.
- Αυτονόητη μεν, άκρως χρήσιμη δε η υπομονή που πρέπει να δείξετε απέναντι στα απρόκλητα από φανερή αιτία σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή της. Για να σας δώσουμε κουράγιο, σας ενημερώνουμε ότι τα πολύ δύσκολα είναι το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Τους υπόλοιπους μήνες οι ψυχολογικές μεταπτώσεις κάνουν πιο αραιά την εμφάνισή τους.
- Μην παίρνετε προσωπικά τυχόν απρόκλητη εριστική διάθεση. Να είναι πάντα ξεκάθαρο στο μυαλό σας ότι δεν έχετε κάνει κάτι, απλά οι ορμόνες δεν αφήνουν σε ησυχία τη σύζυγό σας.
- Μην της κάνετε συστάσεις και γενικά μην την αντιμετωπίζετε με αυστηρότητα. Ξέρει πολύ καλά από μόνη της ότι κάποιες αντιδράσεις της είναι υπερβολικές (με θετικό ή αρνητικό τρόπο), δε χρειάζεται να της το «θυμίζετε» και μάλιστα με δασκαλίστικο ύφος!
- Προτείνετε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να πηγαίνετε μαζί για περπάτημα. Με την άσκηση, το σώμα εκκρίνει τη λεγόμενη «ορμόνη της χαράς» και θα νιώσει καλύτερα.
- Προθυμοποιηθείτε να της κάνετε μασάζ για να χαλαρώσει, χωρίς καν να το ζητήσει. Ακόμα και αν αρνηθεί, είναι βέβαιο ότι θα εκτιμήσει την προθυμία σας και θα της φτιάξει η διάθεση.
- Μην ξεχνάτε να της λέτε όμορφα λόγια και να τη βοηθάτε επί καθημερινής βάσης στις δουλειές του σπιτιού.
ΠΗΓΗ: mother.gr