Καλοκαιράκι και παγωτάκι … super συνδυασμός !

Vanilla Ice Cream_01

Αυτά τα παγωτό – θηκάκια που πουλάνε σε όλα τα σούπερ μάρκετ ή παντοπωλεία, μας έχουν γλιτώσει από πολλά χρήματα.. τα γεμίζουμε με χυμό και κάνουμε φρουτένιες γρανίτες που ξετρελαίνουν τα παιδιά!

pagwto02

Παγωτό Βανίλια

vanillafinal1

2 κούπες κρέμα γάλακτος

1 κούπα φρέσκο γάλα

2/3 κούπας ζάχαρη

1 κ.σ. εσάνς βανίλιας

1 φασόλι βανίλιας Μαδαγασκάρης

Σε μια κατσαρόλα μικρού μέγεθους βράστε όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (στο τέλος το φασόλι Βανίλιας το ανοίγετε και αφαιρείτε με τον γνωστό τρόπο την βανίλια).

Το αδειάζετε σε ένα μπολ και το σκεπάζετε μέχρι να κρυώσει με διάφανη μεμβράνη.

Μόλις κρυώσει το βάζετε στο μίξερ και στην συνέχεια σε αλουμινένιο δοχείο στην κατάψυξη.

Αν θέλετε να γίνει ακόμα πιο αφράτο, το χτυπάτε ξανά μετά από μία ώρα από την κατάψυξη και το σερβίρετε

Παγωτό Φράουλα

pagwto3

2 κούπες κρέμα γάλακτος 35%

1 κούπα φρέσκο γάλα πλήρες

2/3 κούπα ζάχαρη

1 πακέτο κλασικό φρέσκες φράουλες

Πλένουμε προσεκτικά και κόβουμε λεπτές φέτες τις φράουλες.

Τις μισές τις κάνουμε πουρέ στο μπλέντερ και βράζουμε τα υλικά του παγωτού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Παγωτό σοκολάτα

pagwto4-300x281

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

2 κούπες κρέμα γάλακτος 35%

1 σοκολάτα 100γρ της αρεσκείας σας από το περίπτερο!

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο γάλα πολύ καλά μέχρι να ενωθούν.

Στο μίξερ χτυπάμε (πολύ κρύα) την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει.

Μόλις κρυώσουν, ενώνουμε τα δυο κρύα υλικά με προσεκτικές κινήσεις να μην χαθεί ο αέρας.

Το ξαναχτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και το αδειάζουμε σε αλουμινένιο δοχείο.

Το βάζουμε στην κατάψυξη ή στην παγωτομηχανή.

Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον πουρέ από τις φράουλες. Αφήνουμε να κρυώνει σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη.

Μόλις κρυώσει για τα καλά το χτυπάμε λίγο στο μίξερ και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Μετά από μία ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με τις άλλες μισές φέτες από φράουλα που έχουμε κρατήσει.

Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε όταν το παγωτό μας δέσει καλά..

eimaimamma.gr