Αλμυρά καταϊφάκια από τον Ηλία Μαμαλάκη!

kataifakia
υλικά
1 πακέτο κανταϊφι
100γρ. Χωριό βούτυρο ελαφρύ soft αγελάδος
.
Για τη γέμιση
3 κ.σ.  Χωριό ελαφρύ βούτυρο αγελάδος
3 κ.σ. αλεύρι
1 ½ ποτήρι γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο κασέρι
1 φλιτζάνι τσαγιού θρυμματισμένη Φέτα Χωριό
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι
1 αβγό
1 κ.γ. πιπέρι
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
.
εκτέλεση
Για τη γέμιση:
.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε τις 3 κουταλιές Χωριό ελαφρύ βούτυρο αγελάδος μέχρι να κάψει.
Ρίχνετε μέσα το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να σκουρύνει.
Προσθέτετε το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα και αποσύροντας τη κατσαρόλα από τη φωτιά μέχρι να γίνει μια απαλή μπεσαμέλ.
Ρίχνετε μέσα τα τριμμένα τυριά, προσθέτετε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τέλος χτυπάτε το αβγουλάκι και το προσθέτετε, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί.
Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει, ανακατεύοντας που και που.
.
Για τα καταϊφάκια:
.
Ανοίγετε το πακέτο το κανταΐφι και με τα δάκτυλά σας το αραιώνετε να αφρατέψει.
Τραβάτε μικρές φούντες διαστάσεως περίπου 5×8εκ., τις ακουμπάτε σε μια λεία επιφάνεια, βάζετε στην άκρη τους μια κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγετε ένα κανταϊφάκι.
Το βάζετε σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και επαναλαμβάνετε το ίδιο, στριμώχνοντας τα κανταϊφάκια μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να τσιτσιρίσει και με τη βοήθειας ενός κουταλιού περιχύνετε τα κανταϊφάκια.
Ψήνετε στο φούρνο στους 180ο και μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Τρώγονται και ζεστά και κρύα και είναι ένας ωραιότατος μεζές περιμένοντας το αρνί να ψηθεί.
.
minervahorio.gr