Μια υπέροχη Μπισκοτένια “πίτσα” με Nutella και σταγόνες σοκολάτας. Τη λένε Pizzoki!!! Πίτσα (pizza) και μπισκότο (cookie), κάνουν το Pizooki. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατα γλύκισμα με ζύμη μπισκότου και σοκολατένια γέμιση που κανείς δεν θα μπορέσει να αντισταθεί…
Υλικά
•1/2 φλ. βούτυρο [βιτάμ] σε θερμοκρασία δωματίου
•1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
•1/3 φλ. τσαγιού κανονική λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
•2 βανίλιες
•1 αυγό
•1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1 κ.γ. κοφτό μπέϊκιν πάουντερ
•1/2 κ.γ. σόδα
•1 πρέζα αλάτι
•1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
•1/2 φλ. τσαγιού Nutella
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και λαδώνετε ένα στρογγυλό μαντεμένιο τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, ή αντικολλητικό ταψάκι ή στρώνετε με λαδόκολλα ένα κανονικό ταψάκι στρογγυλό 22 εκ.
2.Σε μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυρο τις 2 ζάχαρες και τη βανίλια και τα χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το αλάτι, τη σόδα και σταδιακά και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος ρίχνετε μέσα στο μείγμα και τις μισές σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν.
3.Ρίχνετε και στρώνετε ισομερώς το μισό μείγμα μέσα στο ταψάκι. Λιώνετε τη Nutella σε μπεν μαρί ή για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων για την απλώσετε εύκολα. Την απλώνετε πάνω από τη ζύμη στο ταψάκι αφήνοντας [κενό] περιθώριο 2,5 εκ. περιμετρικά. Σκεπάζετε το μείγμα με το υπόλοιπο μισό μείγμα. Ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός βρεγμένου κουταλιού, πιέζετε περιμετρικά με τα δάχτυλά σας να ενωθεί η ζύμη και πασπαλίζετε με τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
4.Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Σε αυτό το χρόνο το μπισκοτογλυκό θα “βγεί” μαλακό. Εάν το θέλετε πιο τραγανό σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο και ψήστε το για 10 λεπτά ακόμα. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να “σταθεί” για 10 λεπτά και μετά σερβίρετε και το απολαμβάνετε.
sintayes.gr