12 πράγματα που δεν άλλαξαν όταν έγινα μαμά…

431bc3cc6ee2b69a67f4151beaa45fce_L

Είναι απίστευτο το πώς αλλάζει η αντίληψη του κόσμου για σένα μόλις γίνεις μαμά.Μολονότι πολλές πλευρές της ζωής μου όντως άλλαξαν, στην ουσία παρέμεινα ο ίδιος άνθρωπος!

1. Το όνομά μου δεν άλλαξε σε «Μανούλα».

Τα παιδιά μου μπορεί να με φωνάζουν μαμά ή μανούλα, επειδή είμαι η μητέρα τους, αλλά δεν είναι αυτό το όνομα που αναγράφεται στο δίπλωμα οδήγησης μου. Απλά φωνάξτε με με το όνομά μου ή πείτε με “κυρία τάδε” αν είστε πιο τυπικοί.

2. Δεν απέκτησα ως δια μαγείας όλες τις απαντήσεις.

Όταν ήμουν μικρή, πίστευα πως οι γονείς έπαιρναν ένα βιβλίο με όλες τις απαντήσεις για κάθε ερώτημα στο σύμπαν. Μπορώ να πω πως ένιωσα προδομένη…

3. Δεν έγινα καλύτερη από τους άλλους.

Το ότι έγινα γονιός δεν σημαίνει ότι έγινα αυτόματα  καλύτερη από κάθε άνθρωπο στο πλανήτη… έγινα απλά μαμά.

4. Ο χρόνος μου δεν έγινε περισσότερο πολύτιμος από οποιουδήποτε άλλου.

Ίσα ίσα, χρησιμοποιώ τον περιορισμένο χρόνο που έχω κάθε μέρα με περισσότερη σύνεση και το εκτιμώ περισσότερο όταν οι άλλοι θέλουν να περάσουν τον δικό τους πολύτιμο χρόνο μαζί μου.

5. Δεν εγκατέλειψα τις ελπίδες και τα όνειρά μου.

Είμαι ακόμα το άτομο που θέλει να κατορθώσει πράγματα, να θεωρηθεί επιτυχημένη και πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Το να αποκτήσω παιδιά ήταν ένα μόλις από τα όνειρά μου και μπορώ να ελπίζω ακόμη οτι θα καταφέρω να πραγματοποιήσω και τα υπόλοιπα (ακόμα και αν δεν καταφέρω ποτέ να κάνω δεύτερη φωνή στη Gwen Stefani).

6. Δεν σταμάτησα να έχω ενδιαφέροντα.

Ορισμένα από αυτά εξελίχθηκαν και ορισμένα εγκαταλείφθηκαν, ακόμη όμως βρίσκω ενδιαφέροντα πράγματα για να ασχοληθώ, πέρα από τα παιδιά μου! Κι όμως. Είμαι καλύτερος άνθρωπος (και κατ’ επέκταση καλύτερος γονιός) ακριβώς επειδή έχω χόμπι και ενδιαφέροντα.

7. Δεν σταμάτησα να θέλω να περνάω χρόνο με τις φίλες μου.

Είναι σίγουρα πιο δύσκολο τώρα. Έχουμε χιλιάδες υποχρεώσεις και πράγματα τα οποία πρέπει να φροντίσουμε, αλλά ο χρόνος που περνώ με τις φίλες μου είναι για μένα πολύτιμος σαν χρυσάφι.

8. Δεν έχασα το ενδιαφέρον μου στο σεξ.

Είμαι μαμά αλλά ταυτόχρονα είμαι και σύζυγος και απολαμβάνω όλα όσα αυτό συνεπάγεται.  Μου αρέσει να είμαι όμορφη – μερικές φορές μάλιστα μου αρέσει να είμαι σέξι! Μπορεί να καλύπτω περισσότερα σημεία στο σώμα μου από όσα όταν ήμουν 20, αλλά γι’ αυτό φταίει η βαρύτητα.

9. Δεν άρχισα ξαφνικά να πιστεύω πως τα παιδιά είναι το κλειδί για την πραγματική ευτυχία.

Δεν πιστεύω πως τα παιδιά είναι ο μοναδικός τρόπος να βρεις την πραγματική ευτυχία ή να καταλάβεις τι θα πει αληθινή αγάπη. Αυτό που κάνει εμένα χαρούμενη δεν σημαίνει πως κάνει και όλους τους άλλους χαρούμενους. Τα παιδιά δεν είναι για όλους!

10. Η ζωή μου δεν έγινε τέλεια.

Πιστεύω πως αυτό είναι προφανές. Για τον έξω κόσμο, η ζωή κάποιου μπορεί να φαίνεται καλή, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μάχες μπορεί να αντιμετωπίζει καθημερινά. Έχω την οικογένεια που πάντα ήθελα, αλλά όχι με τον τρόπο που την ήθελα. Κανενός η ζωή δεν είναι τέλεια.

11. Δεν άρχισα να προσπαθώ να γίνω τέλεια στα πάντα.

Ξέρω πως υπάρχει μεγάλη πίεση να γίνει κανείς ο γονιός που «καταφέρνει να τα κάνει όλα», αλλά αυτό δεν είναι για μένα. Επιλέγω να εστιάσω σε όλα όσα είμαι καλή να κάνω και δεν ανησυχώ για τα υπόλοιπα. Για παράδειγμα, δεν οργανώνω μεγάλα πάρτι για να κάνω τους άλλους γονείς να αισθανθούν άσχημα – τα οργανώνω γιατί μου αρέσει να ψυχαγωγώ τον κόσμο – και πιστεύω πως είμαι καλή σ’ αυτό. Η ζωή μας θα ήταν πολύ πιο εύκολη αν όλοι μας σταματούσαμε να προσπαθούμε να ανταγωνιστούμε την πλασματική τελειότητα.

12. Δεν έπαψα να αναγνωρίζω την αξία μου και να εκτιμώ τον εαυτό μου.

Ούτε για μια στιγμή.

Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή – babyradio.gr

Mετάφραση από thespohrsaremultiplying.com

Διαβάστε ακόμη:

Μητέρα… λέξη ιερή !

Δεν θήλασα, το ομολογώ…

Καμιά μαμά δεν είναι…τέλεια!