Το παιδί μου είπε κακή λέξη!Τώρα τι κάνουμε;

4fb75edc_shutterstock_270689012

Όσο και να προσπαθείτε και να προσέχετε το λεξιλόγιό σας μπροστά στα παιδιά σας κάποια στιγμή τα παιδιά σας θα ακούσουν μια κακή λέξη που μπορεί να ξεφύγει είτε από εσάς είτε από κάποιον άλλο.

Τι κάνουμε λοιπόν όταν το παιδί μας ξεστομίσει μια κακή λέξη εκτός από το να εκπλαγούμε;

Αρχικά αντιδράστε αλλά όχι υπερβολικά.

Εννοείται πως δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο να ακούτε το παιδί σας να ξεστομίζει κακές λέξεις.Ζητήστε συγνώμη από όσους είναι παρόντες και ζητήστε ευγενικά από το παιδί σας να πει συγνώμη. Μην το μαλώσετε υπερβολικά για κάτι το οποίο δεν καταλαβαίνει. Αν καταλάβει πως σας αναστατώνει πολύ τότε θα το ξανακάνει για να σας τραβήξει την προσοχή.

Όμως δεν είναι λύση ούτε να αγνοήσετε την συμπεριφορά του. Η σιωπή σας μπορεί να λειτουργήσει τις δυο πρώτες φορές δηλαδή μέχρι να συνειδητοποιήσει πως είναι κακό.Το καλύτερο θα ήταν να του εξηγήσετε ήρεμα πως είναι άσχημη η λέξη που είπε.

Αντί να την απαγορεύσετε βρείτε του εναλλακτικές λέξεις πιο ακίνδυνες που να ταιριάζουν με αυτή που χρησιμοποιεί.

Φροντίστε το περιβάλλον σας, να μην χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις μπροστά στα παιδιά. Ακόμη και αν μοιάζετε υπερβολικοί σαν γονείς μην στεναχωριέστε. Σημασία έχει το καλό και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας.

Επίσης προσέξτε και την δική σας συμπεριφορά. Αν κάποια στιγμή σας ξεφύγει μια άσχημη λέξη μπροστά στο παιδί σας ζητήστε του συγνώμη και αμέσως μετά χρησιμοποιήστε την εναλλακτική σας.

Αν παραδεχτείτε το λάθος σας το ίδιο θα κάνει και το παιδί σας.Αν σας κάνει παρατήρηση για μια κακή λέξη που χρησιμοποιήσατε πείτε του ευχαριστώ που σας το υπενθύμισε.

Μην ανησυχείτε!Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες…

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Η τομή στην κοιλιά μου είναι το πιο όμορφο τατουάζ!

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό που λέγεται οικογένεια…

Ένα γράμμα στην «τοξική» μητέρα μου…