Τι έτρωγα 30 ημέρες για να ξαναβρώ τη φόρμα μου -Γαλλίδα μπλόγκερ περιγράφει (Φωτογραφίες)

blogger708_0

Κάνουν θραύση στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη τα σάιτς και μπλογκς με θέματα διατροφής. Μια διάσημη γαλλίδα μπλόγκερ, που υπογράφει ως «auvertaveclili» καταγράφει στο μπλογκ της πώς άλλαξε εντελώς τρόπο διατροφής.

Γράφει αναλυτικά:

«Κατάλαβα γρήγορα ότι οι αρρώστεις που θεραπεύουμε με φάρμακα προέρχονται από κακή υγιεινή ζωής: πολλά λιπάσματα, πολύ αλεύρι, ζάχαρη, αλκοόλ, σάντουιτς, λιπαρά κάθε είδους. Και γρήγορα σταμάτησα να καταπίνω πίτσες, μακαρόνια, βιομηχανικά γλυκά γιατί περιέχουν νεκρά ωφέλη και άδειες βιταμίνες.
Ετσι σταμάτησα να πονάω στο στομάχι και νοιώθω ήρεμη.
Ξεκίνησα το στοίχημά μου για υγιεινή διατροφή διαβάζοντας το βιβλίο του Attila Hildmann «Vegan For Fun» το οποίο περιλαμβάνει 60 συνταγές, λαχταριστές. Τα αποτελέσματα ήταν τόσο καταπληκτικά που αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου.
Πρέπει να ομολογήσω ότι κι εγώ έτρωγα παλιά στο σπίτι μου πίτσες, λαχανικά στο τηγάνι, λιπαρά και τάρτες βιομηχανικές. Πίστευα ότι δεν μπορώ να χωνέχω εύκολα τα ωμά προϊόντα και είχα στραφεί στα βραστά. Δεν έκανα καμμία προσπάθεια να διατηρήσω τις βιταμίνες των λαχανικών και των φρούτων, ούτε προσπάθεια να τρώω πιο υγιεινά.


Τώρα μπορώ να καυχηθώ ότι η πέψη μου είναι τέλεια, δεν πεινάω ποτέ και είμαι σε φόρμα. Ξαναβρήκα το σώμα μου.

Τι έτρωγα
Επί 30 ημέρες πρόσεξα να βάζω στο σώμα μου μόνο ό,τι είναι χρήσιμο. Είπα όχι στη μπύρα, όχι στα βραστά λαχανικά και φρούτα, όχι στο αλεύρι και τη ζάχαρη, όχι στα μακαρόνια, όχι στο ψωμί, όχι στα γλυκά. Ηταν αρκετά εύκολο τελικά.
Είπα ναι στα λαχανικά, στα φρούτα, σε κάθε είδους σπόρο. Ανακάλυψα ταυτόχρονα και καινούρια μπλογκς, σάιτς που είχαν την ίδια διάθεση με εμένα να αλλάξουν.
Επί 30 ημέρες οργάνωσα τη ζωή μου. Αγόραζα λίγα πράγματα ώστε να μην τα στοκάρω στο ψυγείο. Αρχισα να πλένω τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα βάλω στο ψυγείο μου.
Το πρωί έπινα ένα χλιαρό νερό με λεμόνι ή Αλόη σε νερό.
Στη συνέχεια ετοίμαζα ένα  smoothie με φρούτα και λαχανικά που ήθελα: πορτοκάλι, αχλάδι, αβοκάντο, φινόκιο, καρότο, πατζάρι, μαϊντανό, σπανάκι, σέλινο, μανιτάρια, τζίτζερ, κουρκουμά. Πρόσθετα και λίγο γάλα αμυγδάλου που φτιάχνω μόνη μου..
Το έπινα μαζί με ένα γιαούρτι που έφτιαχνα μόνη μου, μαζί με δαμάσκηνα, ξερά σύκα, ξερά βερύκοκα.
Αν πεινούσα κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτρωγα λίγη μαύρη σοκολάτα, μια μπανάνα, ένα μήλο ή μανταρίνια. Επινα τσάι του βουνού, ωμό κακάο σε ζεστό νερό ή μια σούπα μίσο.


Το μεσημέρι έτρωγα χρωματιστές σαλάτες και έβαζα ρόκα, σπανάκι, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι, πατζάρι, αβοκάντο, σουσάμι, σπιρουλίνα και σπόρους κολοκύθας. Από πάνω έβαζα σάλτσα που έφτιαχνα με λάδι από λινάρι, αμυγδαλόψιχα και χυμό λεμονιού. Στη σαλάτα μου πρόσθετα και φινόκιο, ρόδι, μήλα ή πέστο από φύλλα καρότου.


Για το βράδυ έτρωγα μάκι με λαχανικά, ή γιαπωνέζικο, ή σούπες με μανιτάρια η ακόμη σαλάτα καρότα με πορτοκάλι. Επίσης έτρωγα σαλάτα ταμπουλέ, μπρόκολο, πατζάρια, όλα ωμά. Εφτιαχνα και κρέμες με φουντούκι ή αμύγδαλο. Μόνη μου έκανα τάρτες με καρότα, σοκολάτα, λεμόνι, χωρίς ψήσιμο στο φούρνο.

Τα 7 πράγματα που συγκράτησα

Στο εξής ξέρω τι πρέπει να προσέχω.

1. Κάθε μέρα να τρώω ωμά λαχανικά και φρούτα
2. Αντί για καφέ το πρωί να πίνω ένα πράσινο smoothie
3. Να μην τρώω γλουτένη ποτέ πιά, τόσο καλά ένοιωσα χωρίς φούσκωμα
4. Να τρώω λιγότερο, αλλά καλύτερα, να τρώω μόνο βιολογικά
5. Να κάνω περισσότερη άθληση
6. Να οργανώνω καλύτερα τα γεύματά μου και να προσχεδιάζω
7. Να παίρνω διαλείμματα στην καθημερινότητα, να αναπνέω, να χαλαρώνω…

Mόνο το χέρι της μπλόγκερ είναι γνωστό. Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι δικές της.

Πηγή:iefimerida.gr