Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήσασταν ο εαυτός σας;

woman_and_child_on_beach_extra_sky

Δεν τα καταφέρνω σε πολλά πράγματα.

Είμαι μαμά αλλά δεν καταφέρνω πολλά πράγματα στα οποία  οι άλλες μαμάδες είναι πολύ καλές. Όταν βρίσκομαι με άλλες μαμάδες εκείνες μιλάνε για όσα κάνουν με τα παιδιά τους. Κάνουν πολύ ωραίες κατασκευές, φτιάχνουν τέλεια γλυκά και μαγειρεύουν τα πιο υγιεινά φαγητά και σνακ για τα παιδιά τους.

Όταν έρχεται η σειρά μου να μιλήσω, ειλικρινά δεν ξέρω τι να απαντήσω.

Δεν κάνω ούτε ωραίες κατασκευές ούτε μαγειρεύω τόσο καλά. Κάνω τα απλά καθημερινά φαγητά και  αγοράζω σνακ από φούρνους, ή παίρνω γλυκά από ζαχαροπλαστεία.

Όταν λέω την αλήθεια, με κοιτάνε σαν να είμαι εξωγήινη. Κανείς δεν με ρωτάει όμως γιατί δεν τα καταφέρνω καλά σε όλα αυτά.

Δεν τα πάω καλά επειδή δεν νιώθω ο εαυτός μου όταν κάνω αυτά τα πράγματα.

Νιώθω ο εαυτός μου όταν παίζω ατελείωτα παιχνίδια με τα παιδιά μου. Είμαι αυτή που θέλω να είμαι όταν πηγαίνω χορό και όχι για τρέξιμο ή στο γυμναστήριο όπως πηγαίνουν οι υπόλοιπες μαμάδες.

Μερικές φορές δεν έχω τακτοποιημένο σπίτι όχι επειδή δεν μου αρέσουν οι δουλειές αλλά επειδή μερικές φορές προτιμώ να ξεκουραστώ ή να περάσω χρόνο με τα παιδιά μου. Εγώ τότε βρίσκω τον εαυτό μου.

Είμαι ο εαυτός μου όταν κάνω αυτό που μου αρέσει και όχι αυτό που μου επιβάλλει μια νέα έρευνα ή ένα νέο βιβλίο ή ένα σχόλιο μιας άλλης  μαμάς.

Προσπαθώ πάρα πολύ να είμαι αυτή που είμαι χωρίς να καταπιέζομαι. Αν όλες οι μαμάδες κάνανε κάτι για τον εαυτό τους τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για όλες μας.

Για αυτό ζήστε την κάθε σας στιγμή, αφήστε και κανένα άπλυτο πιάτο στον νεροχύτη και κάντε κάτι για εσάς.

Μην φοβάστε να παραδεχτείτε πως εκτός από μαμά είστε και κάτι άλλο:είστε σύζυγος, εργαζόμενη, φίλη και πάνω από όλα άνθρωπος που έχει τα όριά του και χρειάζεται τον χρόνο του.

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Ορφανοί… αλλά με γονείς! Ένα κείμενο που πρέπει να το διαβάσετε…

Η ζωή μου δεν είχε νόημα μέχρι που έγινα μαμά…

Όταν κοιτάς τα μάτια των παιδιών σου βλέπεις τον κόσμο…