Τι να κάνετε αν η σύντροφός σας έχει επιλόχεια κατάθλιψη

502854e37a9b28be_466464757

Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι μια πραγματικότητα και αφορά σχεδόν μία στις δέκα γυναίκες που γίνονται μανούλες. Στην αντιμετώπισή της, ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος του συντρόφου, ο οποίος με τη συμπεριφορά, τη στήριξη και την κατανόησή του μπορεί να κάνει τη διαφορά:
  • Αποδεχθείτε τα συναισθήματα της συντρόφου σας: Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί νιώθει έτσι, προσπαθήστε να αποδεχτείτε τα συναισθήματά της και μην την κατακρίνετε.
  • Ακούστε την: Ενθαρρύνετε τη σύντροφό σας να σας μιλήσει για όλα αυτά που νιώθει και ακούστε τη με πραγματικό ενδιαφέρον.
  • Δείξτε της ότι είστε ομάδα: Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η μανούλα να μη νιώθει ότι είναι μόνη. Αγκαλιάστε την, στηρίξτε την, βοηθήστε την και γενικά κάντε ό,τι περνά από το χέρι σας ώστε να νιώσει ότι είστε μαζί, ενωμένοι σα μια ομάδα.
  • Μοιραστείτε τη φροντίδα του μωρού: Βοηθήστε τη με τη φροντίδα του μωρού, αλλά και με τις δουλειές του σπιτιού και ενθαρρύνετέ τη να ζητά βοήθεια χωρίς να διστάζει.
  • Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και προσπαθήστε να σκέφτεστε θετικά: Έχετε κατά νου ότι όλο αυτό είναι μια άσχημη φάση που θα περάσει και προσπαθήστε να εστιάσετε στο μέλλον.
  • Ζητήστε βοήθεια: Αν η σύντροφός σας αντιμετωπίζει βαριάς μορφής επιλόχειο κατάθλιψη, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για να ζητήσετε βοήθεια.
 Πηγή: mother.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πώς βιώνει ο μπαμπάς τη γέννηση του παιδιού του

Να γεννήσουν παιδιά με χαμηλό IQ κινδυνεύουν οι γυναίκες που…

«Δεν είμαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία μαμά! Θα τα καταφέρω! »