Τι σου λένε ότι χρειάζεται μετά τη γέννα VS τι πραγματικά χρειάζεται!

meeutirio

Της αναγνώστριάς μας Μαργαρίτα Π.

Φανταζόμαστε τον τοκετό την διαμονή μας στο μαιευτήριο και τις επόμενες μέρες σαν κάτι μαγικό και προγραμματίζουμε την κάθε λεπτομέρεια.

Λάθος! Δεν είναι τίποτα μαγικό! Είναι μέρες αγχωτικές, πιεσμένες,γεμάτες έντονα συναισθήματα και προκλήσεις!  Ευτυχισμένες μέρες ναι, αλλά όπως της φαντάζεσαι όχι!

Σου λένε ότι χρειάζεται:

1. Σερβιέτες
Πραγματικότητα:Τα πιο μεγάλα εφαρμοστά εσώρουχα μιας χρήσης που μπορείς να βρεις!

2. 3 – 4 πακέτα πάνες και φορμάκια ν.0 
Πραγματικότητα: Καμία πάνα για τις πρώτες μέρες, πρώτον γιατί έχει το μαιευτήριο και δεύτερον γιατί μωρά με βάρος πάνω από 3500 κιλά ποτέ δε θα μπουν σε πάνες και φορμάκια ν0.

3. Θερμαντήρα 
Πραγματικότητα:Είτε αντλείς είτε δίνεις φόρμουλα (Αν θηλάζεις είσαι πολλή τυχερή, δε χρειάζεται γενικά τίποτα άλλο) πίστεψε με δε χρειάζεται θερμαντήρας.Απλώς βάλε το μπιμπερό σε μπεν μαρί ή σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό για λίγο και μπαμ έχεις ζεστάνει το γάλα!

4. Ψαλιδάκι για νύχια και χτενάκι για μωρά
Πραγματικότητα:Τα νύχια σε τόσο μικρά μωρά κόβονται μόνα τους και το πιθανότερο είναι ότι το μωρό σου θα βγει χωρίς πολλά μαλλιά οπότε το χτενάκι είναι περιττό.

5. Περιστρεφόμενο φωτιστικό κούνιας
Πραγματικότητα:Βλέπει μέχρι τη μύτη του δε θα προσέξει το πανάκριβο περιστρεφόμενο φωτιστικό που του πήρες για χαλαρό ύπνο. Αν αποδειχτεί δύσκολο το μωρό σου στον ύπνο πάρε το μετά τον 3ο μήνα.

Σε γενικές γραμμές είναι μια υπεροχή περίοδος που την απολαμβάνεις και την νοσταλγείς μήνες αφού τελειώσει! Και να θυμάστε είστε ή καλύτερη μαμά που μπορεί να έχει το μωρό σας!

Μαργαρίτα Π.