Το να περνάτε ξεχωριστό χρόνο με το κάθε σας παιδί δεν σημαίνει ότι αγαπάτε κάποιο παιδί λιγότερο…

Introvert-Parents-Extrovert-Kids_SOURCE_stocksy

Είναι πολύ δύσκολο κατά την διάρκεια της ημέρας να βρούμε χρόνο για τα παιδιά μας, αλλά είναι σημαντικό να ξέρετε πόσο σημαντικό είναι περνάτε χρόνο με το κάθε παιδί σας ξεχωριστά.

Φυσικά και αγαπάτε όλα σας τα παιδιά το ίδιο και δεν μπορείτε να μοιράσετε την αγάπη σας όμως πρέπει να περνάτε και χρόνο με το κάθε σας παιδί ξεχωριστά.

Σκεφτείτε λίγο τα παρακάτω:

Έχετε έναν φίλο που του αρέσει να τραβάει την προσοχή σε μια παρέα;Ή μήπως έχετε έναν φίλο που μένει στο περιθώριο και είναι σχεδόν ξεχασμένος από την παρέα;

‘Η μήπως εσείς είστε αυτό το άτομο;Σκεφτήκατε ποτέ πως η οικογένεια είναι μια παρέα με  διαφορετικούς φίλους;Το να περάσετε χρόνο με το κάθε παιδί ξεχωριστά είναι σημαντικό για εκείνα αλλά και για την μεταξύ σας σχέση.

Το να περνάτε χρόνο με το κάθε παιδί σας ξεχωριστά είναι δύσκολο όταν έχετε πολλά παιδιά και είστε μια πολυάσχολη και κουρασμένη μαμά.Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι:δεν χρειάζεται να περνάτε κάθε μέρα  απλά κοιτάζοντας τα μάτια των παιδιών σας και λέγοντάς τους πως είναι τέλεια.Είναι αδύνατον να το κάνετε αυτό.Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε μια ισορροπία.

Για ποιον λόγο πρέπει να περνάτε χρόνο ξεχωριστά;

Τα παιδιά χρειάζονται την προσοχή μας επειδή θέλουν να μοιραστούν μαζί μας πράγματα που μπορεί να μην θέλουν να μοιραστούν με όλη την οικογένεια.

Πολλά παιδιά θέλουν να τραβάνε συνεχώς την προσοχή μας.Όταν έχουν την προσοχή μας δεν θα παλεύουν τόσο σκληρά για να τους δώσουμε σημασία και η συμπεριφορά τους αλλάζει προς το καλύτερο.

Όταν κάποιος είναι ντροπαλός  θα ήθελε πολύ ο υπόλοιπος κόσμος να γνωρίζει ποιος πραγματικά είναι.Αν όμως κανείς δεν τον ενθαρρύνει πως θα έχει αυτοπεποίθηση και θα βγει “από το καβούκι” του;

Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικές επιθυμίες και θέλω.Προσπαθήστε να κάνετε μια φορά την εβδομάδα(τουλάχιστον) κάτι συγκεκριμένο και συνυφασμένο με την επιθυμία του κάθε παιδιού σας. Θα νιώσει ξεχωριστό και θα επικοινωνεί καλύτερα μαζί σας.

Έχει περάσει από το μυαλό σας πως μπορεί να είναι ο μοναδικός τρόπος για να γνωρίσετε καλύτερα το παιδί σας;Μέσα από μια  ξεχωριστή συζήτηση  θα μάθετε πράγματα για το παιδί σας που μπορεί να μην ξέρατε μέχρι τώρα επειδή μπορεί να μην ήθελε να μοιραστεί με κανέναν άλλον.

Πώς περνάμε χρόνο με το κάθε παιδί ξεχωριστά λοιπόν;

Μπορείτε να..

  • Ζητάτε κάθε μέρα από το κάθε παιδί σας να σας βοηθήσει να μαγειρέψετε.
  • Μπορείτε να βγαίνετε μαζί για διάφορα θελήματα όποτε μπορείτε.
  • Να πηγαίνετε βόλτες στην γειτονιά σας.
  • Πηγαίντε μαζί σε διάφορα ξεχωριστά ενδιαφέροντα(αθλήματα, χορό, βιβλιοθήκες κλπ.)
  • Διαβάζετε βιβλία μαζί.
  • Κάντε ξεχωριστές  κατασκευές.
  • Παίξτε το αγαπημένο τους παιχνίδι.

Πάντα να θυμάστε πως το να μεταχειρίζεστε τα παιδιά σας ίσα δεν θα λειτουργήσει ποτέ.Όλοι είναι διαφορετικοί.Άλλος είναι πιο κοντός,πιο ψηλός, πιο κοινωνικός, πιο ντροπαλός και χρειάζεται διαφορετικές αναμνήσεις από εσάς.

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Πατέρας και γιος: Η δυνατή τους σχέση αποτυπώνεται μέσα από 22 φωτογραφίες!

Νομίζετε ότι είναι δύσκολο επειδή έχω 3 παιδιά;Εγώ πάντως όχι!

Μην περιμένετε να είναι όλα ιδανικά για να αποκτήσετε ένα παιδί. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ…