Πανεύκολο, λαχταριστό μωσαϊκό με μερέντα!
Υλικά
- 500 γρ μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου (2 συσκευασίες)
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- 50 γρ σκόνη κακάο (άγλυκο)
- 200 γρ βούτυρο (εγώ έβαλα μισό-μισό βούτυρο και βιτάμ)
- 3 γ ε μ ά τ ε ς κουταλιές Μερέντα
- 3-5 κ.σ. κονιάκ, ανάλογα με τα γούστα
- γάλα, όσο χρειασθεί (περίπου ένα φλυτζανάκι (και κάτι) του καφέ)
1) Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια
2) Λιώνουμε το βούτυρο σε ζεστό αλλά σβηστό (ή πολύ χαμηλής έντασης) μάτι.
3) Το αδειάζουμε στο μπολ όπου θα ρίξουμε και θα ανακατέψουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
4) Προσθέτουμε την Μερέντα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν οι δύο “θερμιδικές βόμβες”…..
5) Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε και πάλι καλά.
6) (μπορείτε να τα έχετε ήδη αναμείξει αυτά τα δύο υλικά, από πριν, σε ένα μπολάκι, θα βοηθήσει να μη “σηκώνεται” το κακάο κατά το ανακάτεμα).
7) Προσθέτουμε 3-5 κουταλιές (ανάλογα με την προτίμησή μας) κονιάκ, και ανακατεύουμε και πάλι καλά.
8) Ρίχνουμε και τα θρυμματισμένα μπισκότα, ελαφρά ραντισμένα με λίγο κονιάκ και,
9) με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή ενός κουταλιού, ανακατεύουμε προσεκτικά αλλά και καλά, για να απλωθεί όλη η σοκολατένια κρέμα και να καλύψει καλά τα κομμάτια των μπισκότων, χωρίς όμως να τα θρυμματίσουμε περισσότερο.
10) Τελευταίο ρίχνουμε το γάλα, λίγο-λίγο, σε κουταλιές, έως ότου αποκτήσει το μείγμα τη σωστή υφή (να μην είναι στεγνό αλλά ούτε και υδαρές.
11) Η σοκολάτα ανάμεσα στα μπισκότα πρέπει να παραμένει κρεμώδης
12) Στρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα
13) και αδειάζουμε εκεί μέσα το σοκολατένιο μείγμα μας
14) Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει, για 1-2 ώρες (εάν βιάζεστε να …αμαρτήσετε, μπορείτε να το βάλετε και στην κατάψυξη για λίγη ώρα).
16) Μετά από αυτόν τον χρόνο, ξεφορμάρουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια.
Μερικά μυστικά
[1] Εγώ προτιμώ πάντα τα μπισκότα να μην είναι πολύ θρυμματισμένα, ούτε και πολύ μαλακωμένα, μας αρέσει να τα νοιώθουμε στο στόμα. Έτσι, παίρνω 3 ή 4 κομμάτια από κάθε μπισκότο, σπάζοντάς το με τα δάκτυλα και όχι θρυμματίζοντάς το με το blender ή το χέρι. Επίσης, προτιμούμε το γλυκό με τα πιο γλυκά και αρωματικά Μιράντα Παπαδοπούλου και όχι με τα πιο “ουδέτερα” Πτι-Μπερ που συνήθως επιλέγονται για αυτό το γλυκό.Πηγή: sintagespareas.gr