Προσοχή μαμάδες: οι μπαμπάδες κάνουν τα πράγματα διαφορετικά, όχι λάθος!

terrible-twos-picture-

Στην ανατροφή του παιδιού οι μαμάδες είναι πολύ πιο προσεκτικές, τα παίρνουν όλα πολύ σοβαρά και  είναι γεμάτες άγχος. Τι γίνεται όμως όταν αναλαμβάνουν οι μπαμπάδες; Οι μπαμπάδες, δεν θεωρώ πως τα κάνουν όλα λάθος απλώς τα κάνουν όλα με τόσο διαφορετικό τρόπο από τις γυναίκες και κάποιες δεν το αντέχουν. Γι’ αυτό το λόγο αναγκάζονται να μην εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στο μεγάλωμα ενός παιδιού.

Μερικές μαμάδες, παρόλο που δεν έχουν κακό σκοπό, έχουν την τάση να λένε στους πατεράδες να κάνουν κάποια πράγματα και απαιτούν να γίνουν με τον δικό τους τρόπο ακόμα και οι πιο ασήμαντες λεπτομέρειες. Το αποτέλεσμα βέβαια, τις περισσότερες φορές, είναι απογοητευτικό. Για παράδειγμα, αν ένας μπαμπάς κάνει μπάνιο το παιδί του, η μητέρα θα παρέμβει, θα του πει ότι δεν το κάνει σωστά και θα του υποδείξει πως να το κάνει. Το αποτέλεσμα θα είναι ο μπαμπάς να απογοητευτεί να μην θέλει να το ξανακάνει κι η μητέρα να γκρινιάζει ότι κάνεις δεν τη βοηθάει. Οπότε μαμάδες, αφήστε τους μπαμπάδες να προσφέρουν βοήθεια, όπως μπορούν και όπως θέλουν… Μπορεί να μην το κάνουν με τον τρόπο σας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το κάνουν λάθος. 

Η  ανατροφή ενός παιδιού είναι κάτι σαν «ομαδικό σπορ» και είναι απαραίτητοι και οι δύο γονείς.Βέβαια το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στους ώμους εκείνου που περνά τον περισσότερο χρόνο με τα παιδιά και εκείνος γίνεται ο «αρχηγός» της ομάδας. Αυτό έχει ως συνέπεια ο «αρχηγός» να ελέγχει τα πάντα και το ζευγάρι να οδηγείται σε σύγκρουση

Όταν ο ένας από αυτή τη μικρή ομάδα των δύο ατόμων κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά απ’ ότι ο «αρχηγός» , ο αρχηγός θα αντιδράσει και θα εκφράσει την δυσαρέσκεια του. Εκείνος που περνά την πιο πολύ ώρα με τα παιδιά έχει αφιερώσει πολύ χρόνο και κόπο στο να βρει τρόπους να κάνει τα πάντα με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο, έτσι όταν ο άλλος δεν ακολουθεί τους «κανόνες» παραμερίζεται και μετά από μικρό χρονικό διάστημα δεν θα ασχολείται με τίποτα γιατί θα φοβάται ότι θα τα κάνει όλα λάθος.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι οι μπαμπάδες ενδιαφέρονται για την ανατροφή του παιδιού, απλά το κάνουν με τελείως διαφορετικό τρόπο απ’ ότι οι μαμάδες. Όταν θα αναλάβουν να κάνουν κάτι θα το φέρουν εις πέρας, απλά όχι ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες και λεπτομέρειες. Αγαπάνε τα παιδιά τους και θέλουν το καλύτερο γι’ αυτά. Ο δρόμος που ακολουθούν ίσως είναι διαφορετικός απ’ ότι οι γυναίκες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανοί!

Πηγή: mommyandthecity.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ένας πατέρας μας παρουσιάζει πώς περνάει τη μέρα με το γιο του! (Βίντεο)

Πώς θα καταλάβει μία μητέρα ότι κινδυνεύει από «burnout» ή αλλιώς «ψυχική εξάντληση»;

Ματθαίος Γιωσαφάτ: «Στο γάμο αναζωπυρώνουν προβλήματα που είχαμε με τους γονείς μας»