Tα μικρόβια στο χέρι ενός 8χρονου αγοριού μετά από το παιχνίδι!

Tα μικρόβια στο χέρι ενός 8χρονου αγοριού μετά από το παιχνίδι!

0

Δείτε κάποια απο τα βακτήρια που αναπτύσσονται στην παλάμη ενός 8χρονου αγοριού που έπαιζε έξω!

Η Tasha Sturm, που εργάζεται ως τεχνικός σε μικροβιολογικό εργαστήριο στο Cabrillo College της Καλιφόρνια, συνηθίζει να εξετάζει αντικείμενα που αγγίζουν συχνά οι φοιτητές, όπως κινητά τηλέφωνα και πόμολα πόρτας, για να ερευνήσει τα μικρόβια που υπάρχουν πάνω σε αυτά.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]”Θέλω να δείξω οτι τα μικρόβια βρίσκονται παντού”, λέει η Tasha Sturm, και τονίζει οτι τα παιδιά της λατρεύουν να βλέπουν τι έχουν στα χέρια τους – το βλέπουν ως παιχνίδι.

Πριν απο μερικές βδομάδες, όσο ο μικρός ετοιμαζόταν για το σχολείο, η Tasha του ζήτησε να βγεί για λίγο έξω και να παίξει με τον σκύλο. Μετά, του ζήτησε να βάλει το χέρι του σε ένα ειδικό τρυβλίο με μια ειδική ουσία που θα βοηθούσε τα βακτήρια να επωαστούν, σε συνθήκες και θερμοκρασία του σώματος. Μια βδομάδα μετά τράβηξε φωτογραφίες απο τα αποτελέσματα που βλέπετε.

1 2

Ποιά ήταν η αντίδραση του γιού της; “Αυτό είναι κούλ!“, είπε.

Η Sturm, εξηγεί πως ο μεγάλος λευκός κύκλος, κάτω δεξιά της φωτογραφίας, είναι ένα βακτήριο που λέγεται Bacillus, και βρίσκεται στη βρωμιά. Κάποια απο τα υπόλοιπα λευκά στίγματα που βρέθηκαν είναι σταφυλόκοκκος και ζυμομύκητες.

“Είναι φυσιολογικά βακτήρια στα οποία είμαστε εκτεθειμένοι καθημερινά. Το δέρμα μας προστατεύει απο όλα αυτά!  Για να έχετε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, πρέπει να εκτίθεστε σε μικρόβια και βακτήρια.” 

Περιβάλλοντα που είναι εξαιρετικά καθαρά μπορούν να προκαλέσουν στα παιδιά περισσότερες αλλεργίες.

Και τα δύο παιδιά της Sturm γνωρίζουν πως μπορούν να παίξουν ελεύθερα έξω, ή να χαϊδέψουν το σκύλο, αλλά φυσικά πρέπει να πλένουν τα χέρια τους πριν φάνε, “είναι οι βασικοί κανόνες υγιεινής“, τονίζει.

Βabyradio.gr – Θωμαίδου Ευθυμία Ζωή

Μετάφραση από today.com

Διαβάστε ακόμη:

10 Πράγματα που οι γονείς των παιδιών με ΔΕΠΥ εύχονται να καταλάβετε

Οι μέρες μου σαν γονιός είναι μετρημένες …

Οι 4 λέξεις της κόρης μου που μου ράγισαν την καρδιά…