6 πράγματα που η ανασφαλής κόρη μου χρειάζεται να μάθει…

6 πράγματα που η ανασφαλής κόρη μου χρειάζεται να μάθει…

sad-girl-with-mother

Γλυκιά μου κορούλα, πάλι γύρισες από το σχολείο με δάκρυα στα μάτια. Τα παιδιά μπορούν να γίνουν τόσο σκληρά, και πολλές φορές  χωρίς καν να το ξέρουν. Αισθάνεσαι πως σε έχουν απομακρύνει, σε κοροϊδεύουν, είσαι μόνη. Υπάρχει μια μικρή σκοτεινή τουαλέτα γεμάτη με τα δάκρυά σου.

Δεν μπορώ να διορθώσω την κατάσταση, μπορώ όμως να σε κρατήσω στην αγκαλιά μου και να σε ακούσω. Μίλησέ μου. Πες μου τα προβλήματα σου. Κλάψε στον ώμο μου αντί για το κρύο πάτωμα της τουαλέτας. Είμαι εδώ για όσο με χρειαστείς. Και τότε, αφού έχεις πει όλα αυτά που θέλεις, μπορείς ν μείνεις για λίγα λεπτά ακόμη στην αγκαλιά μου; Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να σου πω, πράγματα που πρέπει να τα ξέρεις.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]1. Είναι εντάξει το να κλαις.

Το να εκφράζεις τα συναισθήματά σου μέσα από τα δάκρυα, μπορεί να γίνει τόσο θεραπευτικό τόσο φυσικό, τόσο καθαρτικό. Άφησε τον εαυτό σου να αισθανθεί, να αποδεχτεί τον πόνο και στη συνέχεια να απελευθερωθεί. Θυμήσου απλά πως όσο πιο σύντομα σταματήσεις να κλαις, τόσο πιο σύντομα θα γελάς και πάλι.

2. Κανείς δεν μπορεί να κλέψει την ευτυχία σου.

Η συνταγή της επιτυχίας σου κρύβεται μέσα σου. Δεν είναι ένα δώρο που μπορώ να σου δώσω. Δεν μπορείς να την αγοράσεις αλλά ταυτόχρονα, κανείς δεν μπορεί να στην κλέψει. Δεν τελειώνει ποτέ, δεν είναι σπάνια, δεν έχει ημερομηνία λήξης. Μπορείς να την επιλέξεις σε κάθε σου μέρα, σε κάθε περίσταση, για όλη την υπόλοιπη ζωή σου. Εκμεταλλεύσου αυτή τη δύναμη. Κάνε αυτή την επιλογή. Ζήσε ευτυχισμένη.

3. Μπορείς να τα καταφέρεις και στα δύσκολα.

Να κάνεις μεγάλα όνειρα, καρδιά μου. Και στη συνέχεια να ξυπνάς και να δουλεύεις για να τα πετύχεις. Δεν υπάρχει τέλος σε όλα αυτά που μπορείς να κατορθώσεις! Έχεις ένα περίπλοκο, μοναδικό σετ δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Χρησιμοποίησέ τες, βελτίωσέ τες και εκτίμησέ τες. Βρες το δικό σου, μοναδικό μονοπάτι στη ζωή και κάνε τα λουλούδια να ανθίσουν στο δρόμο σου.

4. Είσαι όμορφη.

Δεν υπάρχουν ούτε προσόντα, ούτε εξαιρέσεις. Είσαι όμορφη κάθε μέρα. Είσαι όμορφη από τη στιγμή που ξυπνάς και τα μαλλιά σου θυμίζουν μια ανάκατη φωλιά πουλιών. Είσαι όμορφη όταν τα μάτια σου είναι κόκκινα, πρησμένα και γεμάτα δάκρυα. Είσαι όμορφη όταν γυρνάς μετά από μια λασπωμένη εκδρομή. Είσαι όμορφη όταν είσαι άρρωστη, κουρασμένη, όταν αισθάνεσαι μόνη ή φοβισμένη. Είσαι ΤΟΣΟ όμορφη όταν χαμογελάς. Είσαι όμορφη πάντα και θα είσαι για πάντα, ό,τι κι αν συμβεί.

5. Αξίζεις.

Πάντοτε άξιζες. Πάντοτε ήσουν σημαντική για την οικογένειά σου που σε βλέπει κάθε μέρα, στα καλύτερά σου, στα χειρότερά σου και σ’ όλα όσα είναι ανάμεσα. Είσαι σημαντική για τους δασκάλους σου που περνούν τις μέρες και καμιά φορά τις νύχτες τους ψάχνοντας νέους τρόπους να σε βοηθήσουν να μάθεις και να αγαπήσεις αυτά που μαθαίνεις. Είσαι σημαντική για το αγοράκι που βοήθησες να κατέβει από το δέντρο. Είσαι σημαντική για την κουρασμένη ταμία που γέλασε με το χιούμορ σου. Είσαι σημαντική για ανθρώπους που ούτε καν φαντάζεσαι. Είσαι σημαντική για ανθρώπους που δεν έχεις ακόμη γνωρίσει. Είσαι σημαντική τώρα, ήσουν συνέχεια μέχρι τώρα και θα είσαι για πάντα.

6. Θα σ’ αγαπάω για πάντα.

Σ’ αγάπησα προτού γεννηθείς. Σ’ αγάπησα όταν άκουσα το πρώτο σου κλάμα. Σ’ αγάπησα την πρώτη φορά που χτύπησες τα χεράκια σου και φώναξες «Μαμά». Σ’ αγάπησα την πρώτη φορά που μου φώναξες και την πρώτη φορά που χτύπησες θυμωμένη την πόρτα. Σ’ αγαπώ όταν τα παιδιά στο σχολείο σε κάνουν να κλαις. Σ’ αγαπώ όταν δεν αγαπάς τον εαυτό σου. Σ’ αγαπούσα τότε και σ’ αγαπώ και τώρα. Η αγάπη μου για σένα είναι η υπερδύναμή μου. Είναι το πιο δυνατό κομμάτι μου. Είναι δική σου όποτε τη θελήσεις – ακόμα και τις στιγμές που δεν την θέλεις. Είναι διαρκής. Δεν θα σταματήσω ποτέ να σ’ αγαπώ.

Τα παιδιά που σε πειράζουν στο σχολείο δεν σε γνωρίζουν όπως εγώ. Βλέπουν μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι της ύπαρξής σου. Δεν ξέρουν πόσο αξίζεις. Μην τους ακούς, άκου εμένα. Σε ξέρω. Ξέρω ποια είσαι. Και ξέρω τι μπορείς να γίνεις. Δεν μπορούν να σε σταματήσουν εκτός κι αν τους αφήσεις. Μην τους αφήσεις!

Babyradio.gr – Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Μετάφραση από scarymommy.com

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί άφησα την κόρη μου να μεγαλώσει τόσο γρήγορα;

Θέλω να στηρίζεσαι σε εμένα παιδί μου…

10 Πράγματα που οι γονείς των παιδιών με ΔΕΠΥ εύχονται να καταλάβετε