Τα παιδιά δεν θυμούνται πόσο χρόνο αφιερώσατε ,αλλά το ότι κάνατε κάτι για αυτά…

a-family-walking-in-the-park-wong-yu-liang_0

Σαν εργαζόμενοι γονείς  με δικές μας δουλειές έχουμε την μοναδική ευκαιρία να είμαστε πιο πολλές ώρες μαζί με τα παιδιά μας.

Έχουμε πιο ελεύθερο ωράριο και μπορούμε να βλέπουμε πιο πολύ τα παιδιά μας.Πολλές φορές είμαστε ακριβώς τις ίδιες ώρες στο σπίτι και μπορούμε να μαγειρεύουμε, να τρώμε μαζί  και να κάνουμε μπάνιο τα παιδιά μας μαζί  με τον σύντροφό μου.

Προσπαθούμε λοιπόν να μάθουμε στα παιδιά μας πως είναι να λειτουργείς σε μια ομάδα. Τους μαθαίνουμε να βοηθάνε στις δουλειές του σπιτιού, να φυτεύουν και να φροντίζουν φυτά και να έρχονται μαζί μας στις δουλειές εκτός σπιτιού.

Εννοείται πως παίζουμε μαζί, διαβάζουμε ιστορίες και προσπαθούμε να τους μάθουμε καινούρια πράγματα. Όμως οι οικογενειακές στιγμές μπορούν να είναι οπουδήποτε. Μπορεί να είναι σε ένα φαγητό, σε μια αγκαλιά και σε μια απλή κουβέντα.

Το να είσαι μαμά είναι διαφορετικό για κάθε γυναίκα. Άλλες έχουν την ευκαιρία να το ζήσουν από το σπίτι ενώ άλλες έχουν την ευκαιρία να δουλεύουν και να παράλληλα να φροντίζουν τα παιδιά τους. Το ίδιο ισχύει και για τους μπαμπάδες . Άλλοι δουλεύουν λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Όμως όλοι έχουν κάτι κοινό. Τις στιγμές με τα παιδιά τους. Τις στιγμές με την οικογένειά τους.

Όπου και να είμαστε μπορούμε να δημιουργήσουμε μια οικογενειακή στιγμή. Δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι τέλεια οργανωμένο. Απλά να απολαμβάνετε όλες σας τις στιγμές.

Ακόμη και αν το περιβάλλον δεν ευνοεί τις στιγμές εσείς πρέπει να αρπάζετε την ευκαιρία και να κάνετε κάτι όμορφο για τα παιδιά σας.Μην αγχώνεστε λοιπόν για τον χρόνο και την καθημερινότητα που τρέχει. Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που έχετε σωστά και τα παιδιά σας θα θυμούνται πως κάνατε κάτι σημαντικό  για αυτά και όχι το πόσο χρόνο αφιερώσατε για αυτά.

babyradio.gr- Άννα Κ.

Θέλω και προσπαθώ πολύ να συμμετέχω στην ζωή των παιδιών μου…

Οι μαγικοί κανόνες για να μεγαλώσεις υγιή παιδιά με αυτοεκτίμηση

Στην μαμά μου, που μου δίδαξε το πιο σημαντικό πράγμα σήμερα…